ΤΟΠΙΚΑ

Σαλπάρουν μαζί για το όνειρο

σαλπάρουν-μαζί-για-το-όνειρο-827300

Διπλά χαμόγελα χάρισαν στην οικογένειά τους οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Μαρίνος – Ευάγγελος και Γιώργος Βαγδούτης. Τα δίδυμα αγόρια πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις και ετοιμάζονται για τις σπουδές τους με κοινό όνειρο να συνεχίσουν μαζί και την επαγγελματική τους πορεία: να σαλπάρουν με το ίδιο πλοίο, ο ένας ως μηχανικός και ο δεύτερος ως πλοίαρχος.

Ο Μαρίνος – Ευάγγελος πήγε στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας από την πρώτη τάξη του Λυκείου και στη συνέχεια ακολούθησε ο δίδυμος αδερφός του Γιώργος. Επέλεξαν σχεδόν τον ίδιο κλάδο: ο πρώτος μηχανικός πλοίων και ο δεύτερος πλοίαρχος. «Ηταν συνειδητή επιλογή. Στόχος μας είναι να βρεθούμε και στο ίδιο πλοίο», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μαρίνος- Ευάγγελος.

«Διαβάζαμε μαζί. Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο, παρόλο που τα αντικείμενα δεν ήταν τα ίδια», αναφέρει ο Γιώργος. «Αν πήγαινε ο ένας για μελέτη ακολουθούσε κι ο άλλος. Παρακινούσε ο ένας τον άλλο», επεσήμανε ο Μαρίνος – Ευάγγελος.

Τα δύο αδέρφια, όπως υπογράμμισαν είχαν την αμέριστη στήριξη των καθηγητών τους από το σχολείο. «Μας βοηθούσαν σε ώρες εκτός μαθημάτων με φροντιστηριακά μαθήματα στο σχολείο», είπαν αποδίδοντας μέρος της επιτυχίας τους στους καθηγητές τους.

Οι υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν, 1.853 μόρια για το Γιώργο Βαγδούτη και 1.797 μόρια για το Μαρίνο – Ευάγγελο Βαγδούτη, τους εξασφαλίζουν ούριο άνεμο για τη συνέχιση του ταξιδιού τους στη θάλασσα της γνώσης, πριν βρεθούν επαγγελματικά στη θάλασσα ακολουθώντας το όνειρό τους.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου