ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός κινδύνου η 23χρονη Βολιώτισσα που τραυματίστηκε στο τροχαίο δυστύχημα στην Ισπανία

εκτός-κινδύνου-η-23χρονη-βολιώτισσα-που-58834

Στο πλευρό της οι γονείς της στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν στη Βαρκελώνη όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα

Ωρες αγωνίας για την 23χρονη φοιτήτρια Ευαγγελία Κολόμβου από το Βόλο που τραυματίστηκε σοβαρά στο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην Ισπανία όπου έχασαν τη ζωή τους 14 φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus και επέστρεφαν από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη.

Η 23χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, είναι πολυτραυματίας καθώς φέρεται να έχει πολλά κατάγματα στα άκρα και στα πλευρά.

Κοντά της βρίσκονται οι γονείς της που μόλις ενημερώθηκαν την Κυριακή το πρωί για το σοβαρό τροχαίο αναχώρησαν εσπευσμένα για την Ισπανία προκειμένου να βρεθούν κοντά στο παιδί τους και να βεβαιωθούν ότι η ζωή της δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Το ταξίδι για τους δύο γονείς ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο μέχρι να φτάσουν στη Βαρκελώνη όπου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν με την αγωνία να έχει φτάσει στο κατακόρυφο καθώς οι πληροφορίες δίνονταν με το σταγονόμετρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις τη Δευτέρα νωρίς το μεσημέρι το υπουργείο Παιδείας με επίσημη ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι στο μοιραίο πούλμαν ανάμεσα στους 57 επιβαίνοντες φοιτητές υπήρχε και η Ευαγγελία Κολόμβου.

Η 23χρονη είναι κόρη του Ηλία Κολόμβου, προϊσταμένου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Βόλου. Τη Δευτέρα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες το κλίμα ήταν παγωμένο. Συνάδελφοι αλλά και φίλοι της οικογένειας Κολόμβου εξέφραζαν την ανακούφισή τους που η Βολιώτισσα φοιτήτρια είναι καλά στην υγεία της και σύντομα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο Βόλο στο σπίτι της.

Εκτός κινδύνου

Η είδηση του πολύνεκρου δυστυχήματος με θύματα φοιτητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus, σήμανε… συναγερμό για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και για οικογένειες φοιτητών που συμμετέχουν σε παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αρχικά από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι η φοιτήτρια νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Στην ανακοίνωση γινόταν γνωστό ότι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση.

Μέχρι το βράδυ και ύστερα από νέα τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Αναγνωστοπούλου τόσο με την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της Βολιώτισσας φοιτήτριας, το υπουργείο Παιδείας με δεύτερη ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι η 23χρονη διέφυγε τον κίνδυνο.

Στο λεωφορείο επέβαινε και δεύτερος Ελληνας φοιτητής, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει τραυματιστεί.

Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε όταν το πούλμαν που μετέφερε τους ξένους φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στη χώρα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα 14 να τραυματιστούν θανάσιμα και οι υπόλοιποι να τραυματιστούν σοβαρά. Ανάμεσά τους και η 23χρονη Βολιώτισσα που φέρει πολλαπλά κατάγματα.

Οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals στον αυτοκινητόδρομο AP7. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και το λεωφορείο στη συνέχεια ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο».

Εδρα των φοιτητών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, ήταν το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στο οποίο και επέστρεφαν μετά την εκδρομή τους στη Βαλένθια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου