ΤΟΠΙΚΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονη Βολιώτισσα μετά το τροχαίο στην Ισπανία

σε-κρίσιμη-κατάσταση-23χρονη-βολιώτισσ-59647

Μια 23χρονη από το Βόλο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το τροχαίο που σημειώθηκε στην Ισπανία, με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν φοιτητές από το πρόγραμμα Erasmus. Στο λεωφορείο επέβαινε και δεύτερος Έλληνας φοιτητής, που είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Ευαγγελία Κολόμβου φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με καταγωγή από το Βόλο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι η κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης και σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της είναι καθ’ οδόν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από το Φρέζιναλς. Στο τροχαίο έχασαν τη ζωή τους 14 νέοι, ενώ τραυματίστηκαν 43 άλλοι.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τους δύο Έλληνες φοιτητές, που επέβαιναν στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες το πρωί έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας , ο ένας είναι καλά στην υγεία του, χωρίς κανένα τραυματισμό, ενώ η φοιτήτρια Ευαγγελία Κολόμβου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δημόσιο νοσοκομεία της Ισπανίας. Οι γονείς της φοιτήτριας είναι καθοδόν προς τη Βαρκελώνη.
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση».
ελλη.jpg

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου