Βεβήλωσαν τάφους στον «Κούκο»

Τελευταία ενημέρωση: 2016-05-13, 18:15:02
Συγγενείς νεκρών αντίκρισαν τα μνήματα διαλυμένα (φωτό αρχείου)
Βεβήλωσαν τάφους στον «Κούκο»

«Ξέφραγο αμπέλι το νεκροταφείο» καταγγέλλουν συγγενείς νεκρών - Διαγωνισμός για την ανάθεση της φύλαξης σε εταιρεία security

Σοκ υπέστησαν συγγενείς νεκρών που είναι θαμμένοι στο Κοιμητήριο «Κούκος» όταν τις τελευταίες ημέρες, πηγαίνοντας στα μνήματα, είδαν τους τάφους… διαλυμένους. Συγγενείς μιλούν για «βεβήλωση» και εξετάζουν το ενδεχόμενο να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη. Οπως έγινε γνωστό, στο Κοιμητήριο δεν υπάρχει φύλακας μετά τις 8:30 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι συνεχείς καταγγελίες δημοτών για καταστροφές σε μνήματα και κλοπές, ενεργοποίησαν τη διεύθυνση Κοιμητηρίων, που την ερχόμενη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, βάζει θέμα για την πρόσληψη εταιρείας security.

«Πήγα χθες το μεσημέρι στο κοιμητήριο. Ο τάφος του πατέρα μου ήταν βεβηλωμένος. Τα πάντα ήταν διαλυμένα. Ελειπαν τα μάρμαρα, τα πάντα. Μόνο ο σταυρός είχε μείνει. Λες και είχαν κάνει εκταφή», περιγράφει συγγενής νεκρού, που είναι ενταφιασμένος στον τομέα 17.

Κατέβηκε εξαγριωμένος μέχρι την πύλη, επιτιθέμενος φραστικά στο φύλακα. Οπως ενημερώθηκε, αντίστοιχες ζημιές έχουν γίνει και σε άλλους τάφους στο Κοιμητήριο και κλήθηκε να συμπληρώσει μία αίτηση για τις ζημιές που υπέστη ο τάφος όπου βρίσκεται ενταφιασμένος ο πατέρας του.

«Είναι ξέφραγο αμπέλι. Σκέφτομαι να κινηθώ δικαστικά», ανέφερε ο ίδιος.

Ο αντιδήμαρχος δημοτικών κοιμητηρίων, Χρήστος Στεφόπουλος επεσήμανε ότι όντως έχουν γίνει καταστροφές σε τάφους το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες πολιτών για κλοπές. Αγνωστοι μπαίνουν μέσα, κλέβουν μάρμαρα, παίρνουν καντήλια, ακόμη και βάζα όπου οι συγγενείς βάζουν λίγα λουλούδια για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφόπουλο, υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα, στο Κοιμητήριο να μην υπάρχει φύλαξη τα βράδια. Μόλις πέντε υπαλλήλους διαθέτει η διεύθυνση που δεν επαρκούν για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Ο φύλακας που βρίσκεται στην πύλη, έχει βάρδια μέχρι τις 8:30 το βράδυ. Μετά, στο Κοιμητήριο μπορεί να μπει ο καθένας και να κάνει ό,τι θέλει…

Το πρόβλημα ο δήμος θα αντιμετωπίσει με την πρόσληψη εταιρείας φύλαξης. Την ερχόμενη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρόκειται να εισαχθεί προς συζήτηση θέμα που αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της φύλαξης στον Κούκο, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ώστε να αποτρέπονται περιστατικά κλοπών και βανδαλισμών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=