ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη 10 ετών σε 55χρονο Τρικαλινό για πορνογραφία ανηλίκων

κάθειρξη-10-ετών-σε-55χρονο-τρικαλινό-για-253811

Συνελήφθη μετά από σήμα του Γραφείου Συνδέσμου του FBI

Κάθειρξη δέκα ετών, αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ με έφεση που να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 55χρονο κάτοικο Τρικάλων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας τους τελεσθείσα κατά συνήθεια.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου. Εξάλλου, ο 55χρονος απολογούμενος στο Δικαστήριο είπε ότι το υλικό παιδικής πορνογραφίας που κατασχέθηκε από σβησμένα έγγραφα στον υπολογιστή του το χρησιμοποιούσε για προσωπική ευχαρίστηση. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι δεν προέβη ποτέ σε πράξεις παιδοφιλίας, ούτε και διοχέτευσε το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις. Ολα τα υπόλοιπα, είπε ότι ήταν αποκυήματα της φαντασίας του.

Ο 55χρονος συνελήφθη μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Ανακρίτριας Τρικάλων τον Ιανουάριο του 2015 στην Πάτρα. Αναζητούταν από το 2009 καθώς είχε μετοικήσει στο εξωτερικό.

Το Τμήμα Διεθνών Οργανισμών – INTERPOL διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών CD-ROM και έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ, Γραφείου Συνδέσμου του FBI σύμφωνα με το οποίο ο 55χρονος μέσω του internet σε ιστοσελίδα την οποία επισκέπτονται «εραστές αγοριών» πιστεύονταν ότι ενεργητικά κακοποιεί παιδιά, καθώς ισχυρίζεται ότι εκπαιδεύει και διακινεί νεαρά αγόρια που βρίσκονται στο δρόμο για να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις με πλούσιους γνώριμούς του.

Λόγω αρμοδιότητας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων διενήργησε προκαταρκτική εξέταση και άσκησε εναντίον του 55χρονου ποινική δίωξη. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος γιατί το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως τις 27 Ιανουαρίου 2012 κατείχε και διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, είχε αποθηκεύσει στον εξωτερικό σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού του υπολογιστή στο σπίτι του 910 ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας και ένα διαγεγραμμένο ψηφιακό αρχείο βίντεο. Επιπλέον, διένειμε με τη χρήση του διαδικτύου πέραν των 39 φωτογραφιών και βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, ενώ διέδωσε σχετικές πληροφορίες σε χρήστες ιστοσελίδων ξένων χωρών που επισκέπτονταν και συνομιλήσουν παιδόφιλοι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου