ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι Αλ. Βούλγαρη για Μεσογειακούς

καμπανάκι-αλ-βούλγαρη-για-μεσογειακο-851206

Kαμπανάκι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα στον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και την Υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου, κρούει ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, σημειώνοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στη δρομολόγηση μίας σειράς από διαδικασίες που αφορούν στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Στην επιστολή του Δημάρχου με εύσχημο τρόπο γίνεται αναφορά στις καθυστερήσεις και επισημαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί τα χρονικά πλαίσια και οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι η τελευταία ανέβαλε την επίσκεψή της στο Βόλο και τη Λάρισα την περασμένη Δευτέρα, μολονότι και η Διεθνής Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι η δεινή δημοσιονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα δημιουργεί αναπόφευκτα πολλά εμπόδια στην απρόσκοπτη υλοποίηση όλων των δράσεων που περιλαμβάνει ο Φάκελος Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων.
Από την άλλη με την επιστολή του Δημάρχου προς τον κ. Γερουλάνο και την κ. Γκερέκου είναι προφανές ότι ο κ. Βούλγαρης θέλει να απεκδυθεί τις όποιες ευθύνες θελήσουν κάποιοι να χρεώσουν στη Δημοτική Αρχή. Ευθύνες που δεν της αναλογούν, πολλώ μάλλον όταν οι μήνες που ακολουθούν έχουν την ιδιαιτερότητα ότι είναι ουσιαστικά προεκλογική περίοδος και κάποιοι, για προφανείς λόγους, θα επιδιώξουν να καταλογίσουν στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του ολιγωρία και αδυναμία «πίεσης» προς την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ, σε αντίθεση με το καταγγελτικό ύφος που είχε χρησιμοποιήσει προς τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού και σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο Δήμαρχος Βόλου ζητά από τους κ.κ. Γερουλάνο και Γκερέκου να τους συναντήσει προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που προκαλεί η καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΕΜΑ Βόλος 2013 Α.Ε., ενόψει και της συνάντησης που είχε ζητηθεί το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή στην Αθήνα.
Παράλληλα ο δήμαρχος Βόλου μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο απέστειλαν από κοινού επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι, με την οποία και ενημερώνουν για τις ενέργειες που έχουν γίνει, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι καθυστερήσεις που έχουν επισημανθεί.σημειώνοντας χαρακτηριστικά « σας διαβεβαιώσουμε ότι από τη δική μας πλευρά έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες παρέμβασης σε όλα τα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά επίπεδα, για να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό τόσο ο ορισμός της σύνθεσης του νέου Δ.Σ. της «Βόλος 2013 Α.Ε.», όσο και της καταβολής των οργανωτικών τελών στη ΔΕΜΑ, που η έγκρισή τους βρίσκεται στο γραφείο του αρμοδίου Υπουργού».
Η επιστολή προς Π. Γερουλάνο και Α. Γκερέκου
«Η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ) Βόλος 2013 Α.Ε. έχει άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της ΟΕΜΑ για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, αφού ακόμη και η στελέχωσή της με τα διευθυντικά στελέχη που ζητά επιτακτικά η ΔΕΜΑ δεν έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί», επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλου στην επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.
Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει επίσης ότι «για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ ανέβαλε την επίσκεψη της Επιτροπής Συντονισμού στις 8/3/10 στο Βόλο και τη Λάρισα, ενώ με νέα επιστολή στις 8/3/10, ορίζονται χρονικά όρια (τα χρονικά όρια αυτά συναρτώνται με το γεγονός ότι στο διάστημα από 12-14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ) προκειμένου να έχουν εκπληρωθεί ορισμένες προϋποθέσεις και κυρίως η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. της “Βόλος 2013 ΑΕ.”, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε αποφάσεις στελέχωσής της και οργάνωσης όλων των δραστηριοτήτων της που απαιτούνται αυτό το χρονικό διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου