ΤΟΠΙΚΑ

Φρένο στη φιλανθρωπία τα capital control, ενώ αυξάνουν οι ανάγκες

φρένο-στη-φιλανθρωπία-τα-capital-control-ενώ-αυξάν-208008

Δυσκολία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών του «Εσταυρωμένου», λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί

Σημαντικό πρόβλημα αποτελούν τα capital control στην προσπάθεια που καταβάλλει ο «Εσταυρωμένος», προκειμένου να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και τα αιτήματα δεκάδων απόρων. Τα χρήματα που με πολύ κόπο συγκεντρώθηκαν, χάρη στις εισφορές ευαισθητοποιημένων Βολιωτών, ώστε να καλυφθούν δεκάδες φιλανθρωπικές δράσεις σε δύσκολες εποχές, είναι πρακτικά αδύνατο να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση δεκάδων απόρων, λόγω του περιορισμού που έχει επιβληθεί τους τελευταίους μήνες, στις αναλήψεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας, υπογράμμισε ότι: «Τα capital control μας δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διευρύνουμε το έργο μας, να προσφέρουμε περισσότερα στους ανθρώπους, παρόλο που εξηγούμε στους υπευθύνους ότι τα χρειαζόμαστε για φιλανθρωπικούς σκοπούς». Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι λειτουργικό διότι: «Κάναμε προσπάθειες τόσα χρόνια προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά, δυστυχώς, από τη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα capital control, η συγκεκριμένη διαδικασία φρενάρει τη διάθεσή μας να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον κόσμο, σε όσους έχουν ανάγκη και ζητούν τη βοήθειά μας» όπως επεσήμανε ο π. Θεόδωρος.

Υπενθυμίζεται ότι: ο «Εσταυρωμένος» δραστηριοποιείται επί είκοσι χρόνια στο πεδίο της διακονίας, χωρίς να έχει λάβει ποτέ κρατική βοήθεια. Η πολυεπίπεδη δράση που αναπτύσσεται, βασίζεται αποκλειστικά στην ηθική και οικονομική βοήθεια που προσφέρουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων του Βόλου ενισχύει σε μηνιαία βάση αναξιοπαθούντες, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως κρατούμενοι σε όλους τους χώρους κράτησης, αποφυλακισμένους, μετανάστες, πρόσφυγες, Ρομά, άστεγους, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες και τα μέλη των απόρων οικογενειών των φυλακισμένων.

Ο ίδιος Σύλλογος που λειτουργεί με τη βοήθεια των 150 εθελοντών τουσεπέντε μικρούς χώρους φιλοξενίας άστεγων οικογενειών και ατόμων που έχουν ανάγκη βοήθειας, αντιμετωπίζει λειτουργικό πρόβλημα τους πέντε τελευταίους μήνες, λόγω της επιβολής των capital control, που αποτελούν τροχοπέδη σε μια εποχή κατά την οποία οι ανάγκες του κόσμου αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο.

Στόχος του Συλλόγου, στη διάρκεια της εικοσάχρονης δράσης του είναι να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες του κόσμου και να συνδράμει στο μέγιστο δυνατό βαθμό όσους χρήζουν βοηθείας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εισφορές ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, οι οποίοι καταθέτουν το περίσσευμα της αγάπης τους, για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους υπεύθυνους του Συλλόγου, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, σε πείσμα της κρίσης που οξύνεται διαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου