ΤΟΠΙΚΑ

Σταθερή δαπάνη 4 εκατ. ευρώ

σταθερή-δαπάνη-4-εκατ-ευρώ-318039

Στην έγκριση του Προγράμματος Προμηθειών, Υπηρεσιών και Φαρμάκων Υγείας έτους 2015 του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου συνολικού ποσού 10.930.006,27€ (Προμηθειών και Υπηρεσιών 6.888.803,04€ και Φαρμάκων 4.041.203,23€), προχώρησε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η έγκριση του Προγράμματος, δίχως περικοπές, καταδεικνύει πως το Νοσοκομείο Βόλου, λειτουργεί χωρίς προβλήματα ακόμη και στην περίοδο περιορισμένης ρευστότητας και πιεσμένων δημοσιονομικών στοιχείων.

Αντίστοιχος προϋπολογισμός για φάρμακα, υπήρχε και το 2014 με το Νοσοκομείο Βόλου να πετυχαίνει υλοποίηση του προϋπολογισμού εντός των στόχων αν και υπήρξαν υστερήσεις στα έσοδα από καθυστερήσεις εξόφλησης ασφαλιστικών οργανισμών.

Συγκεκριμένα, το τελικό ύψος του Προϋπολογισµού οικονοµικού έτους 2014 όπως αυτό διαµορφώθηκε µετά τις αναγκαίες τροποποιήσεις κατά την εκτέλεσή του, ως προς το σκέλος των εσόδων ανήλθε στο ποσό των 28.434.788,66€ το δε σύνολο των πραγµατοποιηθέντων εσόδων ανήλθε στο ποσό των 17.800.162,82€ (ποσοστό απόκλισης –37,40%), στο οποίο συµπεριλαµβάνεται το ταµειακό υπόλοιπο παρελθούσης χρήσης (2013) που ανέρχεται στο ποσό των 526.086,34€.

Το τελικό ύψος του Προϋπολογισµού οικονοµικού έτους 2014 όπως αυτό διαµορφώθηκε µετά τις αναγκαίες τροποποιήσεις κατά την εκτέλεσή του, ως προς το σκέλος των εξόδων ανήλθε στο ποσό των 28.434.788,66 € το δε σύνολο των πραγµατοποιηθέντων εξόδων ανήλθε στο ποσό των 17.800.162,83 € (ποσοστό απόκλισης -38,70%), στο οποίο συµπεριλαµβάνεται το αποθεµατικό που ανέρχεται στο ποσό των 2.110.592,24€.

Ο εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαρ. Μπαλλής, επισημαίνει ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου για φάρμακα, καλύπτονται κατά τρόπο απόλυτο, χωρίς εκπτώσεις ούτε σε ποσότητα, ούτε σε ποιότητα με αποτέλεσμα να διατηρείται το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, εδώ κι ένα περίπου μήνα, οι επιμέρους κωδικοί πιστώσεων που αφορούν φαρμακευτικό υλικό, αφορούν πλέον μόνο φάρμακα για την καλύτερη διαχείριση ενώ τα υπόλοιπα υλικά όπως γάντια, γάζες κ.λπ. που δεν είναι φαρμακευτικά σκευάσματα, μεταφέρθηκαν στους κωδικούς προμηθειών.

«Είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με όλες τις κλινικές και τα τμήματα, το φαρμακείο και την οικονομική υπηρεσία και γενικά έχουμε καθημερινή εικόνα των φαρμάκων που διατίθενται, των αναγκών που δημιουργούνται για νέες προμήθειες», καταλήγει ο κ. Μπαλλής.

Εξωραϊσμός ακινήτων

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν με δαπάνη περίπου 45.000 ευρώ οι εργασίες εξωραϊσμού και καθαρισμού ακινήτων του Νοσοκομείου Βόλου σε διάφορα σημεία της πόλης. Η ανάδοχος εταιρεία με επιστολή της στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου είχε ζητήσει παράταση συμβατικού χρόνου υλοποίησης της σύμβασης, αίτημα που έγινε αποδεκτό για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου.

«Οι εργασίες καθαρισµού των οικοπέδων όπως αυτά αναφέρονται στη σύµβαση έχουν ολοκληρωθεί, ανέφερε στο αίτημα η ανάδοχος εταιρία, εκτός: Ι) από το Χάνι Βατσαρέα στα Παλαιά του Βόλου (Κροκίου και Πυράσου) και ΙΙ) το Οικόπεδο επί της Σκουφά 92 στη Νεάπολη. Οσον αφορά το οικόπεδο στη Νεάπολη έχουν γίνει κάποιες εργασίες αλλά µετά την αντίδραση της φερόµενης ως συνιδιοκτήτριας του οικοπέδου, το Αστυνοµικό Τµήµα σταµάτησε τις εργασίες. Για το Χάνι του Βατσαρέα και µετά από προφορικές µας συνεννοήσεις µε την Εφορία Νεότερων Μνηµείων (Αρχαιολογία) ζητήθηκε από την Αρχαιολογία µια τεχνική περιγραφή των εργασιών καθαρισµού που πρόκειται να γίνουν από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκοµείου, µε αντικείµενο τον καθαρισµό και την ασφάλιση θυρών και παραθύρων (ώστε να αποτραπεί η παραβίαση τόσο του κτιρίου όσο και της αυλής) του ακινήτου και του οικοπέδου επί των οδών Κροκίου και Πυράσου το οποίο είναι χαρακτηρισµένο σαν νεώτερο µνηµείο (Χάνι Βατσαρέα).

Αυτό όπως είναι φανερό δηµιουργεί καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών της σύµβασης και έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Υπηρεσία σας δεν είναι δυνατή η συνέχιση τους. Γι’ αυτό το λόγο ζητούµε την παράταση της Συµβατικής Προθεσµίας κατά (30) ηµέρες. Σας ενηµερώνουµε ότι ως προς το σκέλος (α) δεν ζητούµε την προέκταση της σύµβασης αλλά την παράταση του συµβατικού χρόνου και όσον αφορά το (β) η παράταση του συµβατικού χρόνου δεν δηµιουργεί οικονοµική απαίτηση της εταιρείας µας από το Νοσοκοµείο». Υπενθυµίζουµε ότι η καθυστέρηση αυτή για την ολοκλήρωση των εργασιών δεν προκύπτει από δική µας υπαιτιότητα».

Τελικά το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βόλου ενέκρινε τη μικρή παράταση, χωρίς μεταβολή των οικονομικών όρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου