ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας για 1.600 οικογένειες

χέρι-βοήθειας-για-1-600-οικογένειες-208021

Μακραίνει η λίστα των αιτημάτων για στέγη, χρήματα και τρόφιμα προς την τοπική Εκκλησία

Πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο τα αιτήματα που διατυπώνονται στην κοινωνική υπηρεσία της τοπικής Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να έχουν υπερβεί τις 1.500 οι οικογένειες της περιοχής μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν προστεθεί 100 τουλάχιστον νέα αιτήματα, τα οποία περιστρέφονται γύρω από την εξεύρεση στέγης, την κάλυψη του ενοικίου, τιμολογίων ΔΕΚΟ, τροφίμων για να καλυφθούν οι καθημερινές, άμεσες ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών αλλά και μοναχικών ανθρώπων, οι οποίοι βιώνουν τα δεινά της οικονομικής κρίσης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκλονιστική είναι η διαπίστωση ότι σε καθημερινή βάση καταγράφονται δεκάδες αιτήματα για εξεύρεση στέγης, από ανθρώπους που βρίσκονται σε απόλυτη ένδυα, χωρίς να είναι σε θέση να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Οι υπεύθυνοι της κοινωνικής υπηρεσίας της τοπικής Εκκλησίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση, είτε επικοινωνώντας με τους ιδιοκτήτες ζητώντας την κατανόησή τους, είτε συνδράμοντας κάθε περίπτωση, σε συνεργασία και συνεννόηση με τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται όσο διαρκούν τα αιτήματα, προκειμένου να υποστηριχθούν οι άνθρωποι που εντάσσονται στις ασθενείς οικονομικά ομάδες και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ενόψει χειμώνα και εορτών αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, με δεκάδες αιτήματα για οποιαδήποτε βοήθεια, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους. Γονείς ανήλικων παιδιών ζητούν την συνδρομή της Εκκλησίας προκειμένου να εξασφαλίσουν το καθημερινό γάλα και τροφή για τα παιδιά τους.

Οι ηλικίες των απόρων που ζητούν βοήθεια ποικίλλουν, ενώ παράλληλα αυξάνονται διαρκώς τα ποσοστά ανεργίας, που πλήττουν ανθρώπους στην πιο παραγωγική τους ηλικίας, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με την οικονομική ύφεση και δεκάδες συνεπακόλουθες δυσκολίες. Στο μεταξύ, αυξάνονται τα αιτήματα προς τους ειδικούς οι οποίοι στελεχώνουν τον συμβουλευτικό σταθμό, που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων απευθύνονται προς τους ψυχολόγους και το κοινωνικό φαρμακείο, προκειμένου να καλυφθούν τα αντίστοιχα προβλήματα που αναφύονται λόγω της οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας. Οι υπεύθυνοι του συμβουλευτικού σταθμού και του κέντρου συμπαραστάσεως οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, βλέπουν καθημερινά δεκάδες συγκλονιστικές περιπτώσεις και αθέατες πτυχές μιας δύσκολης κατάστασης, η οποία απασχολεί ολοένα και περισσότερους κατοίκους της περιοχής μας. Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των αιτημάτων που διατυπώνονται, αποτυπώνει τη σκληρή καθημερινότητα μεγάλου αριθμού οικογενειών αλλά και μοναχικών ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν εκ των πραγμάτων να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για τα παιδιά τους, στρέφοντας το βλέμμα τους προς την τοπική Εκκλησία, προκειμένου να βοηθηθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου