ΤΟΠΙΚΑ

Σκάνδαλο η ληστεία των Ταμείων

σκάνδαλο-η-ληστεία-των-ταμείων-851206

“Όπου υπάρχει βούρκος δεν υπάρχει η αριστερά” τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος και κατήγγειλε το δικομματισμό
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση τόσο στην υπόθεση της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, όσο και στα θέματα της παιδείας.
«Είμαι ευχαριστημένος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από αυτή την πολιτική αντιπαράθεση με το ερώτημα ποιος είναι περισσότερο τρωκτικό ή πιο διαπλεκόμενος. Το πρόβλημα με την εκμετάλλευση των αποθεματικών ταμείων είναι πολιτικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο κ. Αλαβάνος.
Στο σημείο αυτό κάλεσε την Αντιπολίτευση να ζητήσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ασχοληθεί και με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και θα διευρυνθεί με την εξέταση της φοροδιαφυγής, που φθάνει τα 4 δις ευρώ, ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η πραγματική κατάσταση τους.
Αναφερόμενος στο θέμα της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής”, ο κ.Αλαβάνος έκανε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο που δείχνει την εικόνα της κοινωνίας που ζούμε και για νόμους καταλήστευσης των αποθεματικών των ταμείων και των εργαζομένων, πρόσθεσε δε ότι με κανόνες τζόγου υποχρεώνουν τα ταμεία να έχουν μετοχές στην Τράπεζα Ελλάδος.
Στο σημείο αυτό ο κ.Αλαβάνος επικαλέστηκε μελέτη της ΓΣΕΕ που δείχνει, όπως είπε, ότι από το 1950 έως σήμερα χάθηκαν 70 δις ευρώ.
«Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό ή τεχνικό, αλλά πολιτικό. Για ποιο λόγο να υπάρχει κομματική αντίληψη απέναντι στα ταμεία που οι διοικήσεις τους αλλάζουν ακόμα και με μια αλλαγή υπουργού;», σημείωσε.
Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για κύρια ευθύνη του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη για το θέμα της έκδοσης ειδικών ομολόγων, γιατί όπως είπε τα κρύβει από τη Βουλή και την κοινή γνώμη.
«Αυτή η μέθοδος είναι ένας βούρκος κι έχει ευθύνη η κυβέρνηση που ανοίγει υπονόμους και κινδυνεύουν να βουλιάξουν μέσα τη χώρα. Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες για την καταλήστευση των ταμείων και ανήκουν στη σημερινή κυβέρνηση. Η πρόταση μας είναι να επιστραφούν τα κλαπέντα των ταμείων στους εργαζόμενους», πρόσθεσε.
Ο Αλ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η νεολαία και οι εργαζόμενοι και πρόσθεσε ότι στο μεγάλο φοιτητικό μέτωπο το κόμμα του θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει.
«Πώς μπορεί ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομίας ή Απασχόλησης να βλέπει τους νέους στα μάτια την ίδια ώρα που έχουμε ασφαλιστικές ζώνες που η κάθε μία έχει χειρότερους ασφαλιστικούς χρόνους και έχουμε συνεχή επιδείνωση των συνθηκών της δουλειάς τους, της ασφάλισης τους και της παιδείας τους;», κατέληξε.
Τέλος, στη δευτερολογία του, έκανε λόγο για προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν δεν εφαρμόστηκαν νόμοι που αφορούσαν την παιδεία, όπως ο 815 του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά και του Αντώνη Τρίτση για την Εκκλησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου