ΤΟΠΙΚΑ

Ανετα η Εθνική πόλο κέρδισε 11 – 5 την Κίνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης

ανετα-η-εθνική-πόλο-κέρδισε-11-5-την-κίνα-851206

Με καλή απόδοση μόνο σε ένα οκτάλεπτο (το πρώτο), η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών διπλασίασε εύκολα τις νίκες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε όσο άνετα αναμενόταν της Κίνας με 11-5 και πλέον θα παίξει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου (και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά) απέναντι στην Ισπανία. Οι Ιβηρες επιβλήθηκαν 12-8 της Ρωσίας και έχουν το «πάνω χέρι» σε περίπτωση ισοβαθμίας, κάτι που σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη στο ματς του Σαββάτου.
Η εθνική μπήκε ορεξάτη στην πισίνα του «Ακουάτικς Σέντερ» και «καθάρισε» το ματς από την πρώτη περίοδο. Αυτό ήταν και το μοναδικό διάστημα που η ελληνική ομάδα έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της: απλή και αποτελεσματική επίθεση, άμυνα που δεν άφηνε τους αντιπάλους να εκδηλώσουν σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Οι Κινέζοι σκόραραν μόνο μία φορά, κι αυτή με πέναλτι, ενώ οι διεθνείς μας πέτυχαν στο ίδιο διάστημα έξι γκολ και απέκτησαν ένα μη αναστρέψιμο προβάδισμα.
Στη συνέχεια, οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια χαλάρωσαν και έδειξαν ότι δεν τους ενδιέφερε να διευρύνουν τη διαφορά στο σκορ. Το μυαλό όλων ήταν στο ντέρμπι με την Ισπανία και μοιραία υπήρξε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και -ως ένα βαθμό- διάθεσης.
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 1-2, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ: Γ.Αφρουδάκης 3, Χρ. Αφρουδάκης 3, Μάζης 2, Χατζηθεοδώρου 2, Μυλωνάκης 1.

ΚΙΝΑ: Ζονγκξίνγκ Λιανγκ 1, Λιτζούν Γιου 1, Τζουν Λι 1, Τζουνμίν Ξιε 1, Ζιντόνγκ Χαν 1.

** Στο μεγάλο ντέρμπι η Σερβία επικράτησε 6-3 της Ιταλίας μετά από σκληρό ματς και εξασφάλισε την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου. Αυτό σημαίνει πως, αν η εθνική μας τερματίσει δεύτερη και στη συνέχεια περάσει στα προημιτελικά, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ρουμανίας, θα βρει μπροστά της τους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, οπότε ο δρόμος για την τετράδα θα μετατραπεί σε… στενωπό.
*Στους αγώνες της 2ης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών, που διεξάγεται στη Μελβούρνη, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ιαπωνία-Γερμανία 7-17
Σερβία-Ιταλία 6-3
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΗΠΑ-Ν. Αφρική 14-4
Κροατία-Αυστραλία 10-9
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ρωσία-Ισπανία 8-12
Κίνα-ΕΛΛΑΔΑ 5-11
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ν.Ζηλανδία-Ρουμανία 4-18
Καναδάς-Ουγγαρία 3-19

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου