ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση με ανακοινώσεις μεταξύ Φ. Λαμπρινίδη – Αχ. Μπέου

αντιπαράθεση-με-ανακοινώσεις-μεταξύ-251648

Για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων στον απόηχο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Σε επίπεδο ανακοινώσεων συνεχίστηκε χθες η διαμάχη μεταξύ δημοτικής αρχής και της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» για το θέμα του πάρκινγκ της Φιλελλήνων το οποίο ο δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο τύπου ΕΡΓΗΛ και είχε καλέσει σε ραντεβού τους επικεφαλής των μειοψηφιών προκειμένου να αναζητήσουν ομόφωνη λύση. Υπενθυμίζεται ότι στο ραντεβού δεν πήγαν Επιλογή Ευθύνης και ΛΑΣ, ζητώντας στοιχεία.

Με ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Φώτης Λαμπρινίδης, κατηγορεί το δήμαρχο, Αχ. Μπέο, ότι κωλυσιεργεί στο θέμα του πάρκινγκ ζημιώνοντας το δήμο, ενώ το γραφείο Τύπου του δημάρχου απαντά ότι «συνεχίζει τα ανέκδοτα».

Ο Φ. Λαμπρινίδης

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρει τα εξής στον απόηχο της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο (2/11/2015) ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικό για το γνωστό θέμα που «ανέσυρε» επιτέλους ο κ. Μπέος ύστερα από ενάμισι χρόνο.

«Δεν μίλησα εγώ για σκάνδαλο, αλλά για σκανδαλώδη κατάσταση» αναγκάστηκε να ψελλίσει, μαζεύοντας όσα είχε σύρει το προηγούμενο διάστημα.

Μ’ αυτή την ντρίπλα «αλά Νεϊμάρ» προσπάθησε να φύγει μπροστά από το στενό μαρκάρισμα της αυτογελοιοποίησης.

Ο κ. Μπέος – και ο κάθε κ. Μπέος – πρέπει να έχουν καταλάβει πλέον ότι οι εποχές που έριχναν τις ευθύνες και τις κατηγορίες στους προηγούμενους για κάθε πρόβλημα αυτού του δήμου, έχουν πια περάσει. Οτι αυτό είναι μια θρασύδειλη τακτική, η οποία ρίχνει λάσπη στους αντιπάλους και στάχτη στα μάτια των δημοτών, με σκοπό να προχωρήσει τις όποιες προσωπικές επιδιώξεις.

Στην περίπτωση του γκαράζ επί της οδού Φιλελλήνων, ο κ. Μπέος εμφανίστηκε αντικειμενικά ως εκπρόσωπος των συμφερόντων της έκπτωτης εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε κατά των διασφαλισμένων συμφερόντων του δήμου Βόλου που κατοχυρώθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Εξηγούμαστε: το έργο δεν αφορά χρηματοδοτική συμμετοχή του δήμου Βόλου. Αντίθετα, πριν από 10 χρόνια, στις 14/6/2006 υπογράφτηκε σύμβαση παραχώρησης με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία ακολούθως και εν τέλει δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει, για δικούς της λόγους, την επένδυση, σύμφωνα με τους όρους σύμβασης. Γι ’αυτό κηρύχτηκε έκπτωτη με βάση όσα προβλέπει η νομοθεσία στις περιπτώσεις αυτές (νόμος 3669/2008), με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, δηλαδή υπερψήφισαν κορυφαία στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής.

Οπότε, όλα στην υπόθεση αυτή είναι καθαρά. Τι δεν είναι καθαρό; Οι επιδιώξεις του κ. Μπέου, που δεν αποκαλύπτει μέχρι σήμερα τον σχεδιασμό του. Ο οποίος, μαζί με τη δημοτική αρχή του, ενώ έχει στα χέρια του μία ξεκαθαρισμένη υπόθεση, πάνω από ένα χρόνο κωλυσιεργεί ζημιώνοντας το Δήμο, ενώ θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει αμέσως, την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του μέχρι σήμερα εκτελεσθέντος έργου (πάνω από το 60% του φυσικού αντικειμένου!), γεγονός που θα απέφερε έσοδα. Με τα έσοδα αυτά θα εκπλήρωνε ταυτόχρονα και τις όποιες υποχρεώσεις προκύπτουν από την εκκαθάριση της σύμβασης του 2006 και της σχετικής συγγραφής υποχρεώσεων, που -σημειωτέον- προβλέπει αποπληρωμή σε 30 ετήσιες δόσεις και όχι άμεση, όπως σκοπίμως ο κ. Μπέος αφήνει να διαφαίνεται.

Για έναν χρόνο και πλέον ο δήμος Βόλου χάνει έσοδα, το πρόβλημα συντηρείται ενώ είχε δρομολογηθεί η λύση του, η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα χτυπάνε κόκκινο!

Γιατί; Γιατί ο κ. Μπέος έχει άλλες προτεραιότητες: να βρίζει συλλήβδην το «σάπιο» σύστημα και να «βάζει πλάτες» στην επιχειρηματολογία του ιδιώτη, η οποία μάλιστα έχει απορριφθεί και από πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής του.

Γιατί; Γιατί ο κ. Μπέος έχει τις δικές του επιδιώξεις, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει άλλη οδός στο πλαίσιο της νομιμότητας και του συμφέροντος των δημοτών. Αλλά απ’ ότι φαίνεται, αυτά μέχρι σήμερα δεν τον απασχολούν καθόλου».

Ο Αχ. Μπέος

Απαντώντας στις ευθείες αιχμές του κ. Λαμπρινίδη, από το γραφείο Τύπου του δημάρχου Βόλου, δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:

«Για την πλήρη δικαίωση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, που τον χαρακτηρίζουν ως τον πλέον αποτυχημένο αντιδήμαρχο στην ιστορία της πόλης, φροντίζει σε κάθε ευκαιρία ο Φώτης Λαμπρινίδης. Βαθιά νυχτωμένος έγινε ανέκδοτο στις παραπολιτικές στήλες για το γεγονός ότι επί θητείας του στις Τεχνικές Υπηρεσίες, δεν έγινε ούτε ένα έργο άξιο αναφοράς και τώρα παλεύει να «δηλώσει» την ύπαρξή του υποφέροντας προφανώς; στη σκιά της επικεφαλής της απίστευτης παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Σπίτι»

Ετσι αφού μεσολάβησαν δηλώσεις, αντιδηλώσεις, συσκέψεις και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και εμφανίστηκε αίφνης για να μας εξηγήσει τα ανεξήγητα, πείθοντας και τους πιο δύσπιστους για τις βλαβερές συνέπειες στον άνθρωπο από την παρατεταμένη έκθεση στον… ήλιο!

Ετσι μας ενημέρωσε ότι ο εργολάβος, με βάση το Νόμο, είναι σε έκπτωση!!! Του διέφυγε, ωστόσο, να μας πει και ποια λύση προτείνει, αν έχει κάτι υπόψη του δηλαδή, αν του είπαν ή άκουσε κάτι, για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο – αίσχος αυτό, μετά από 10χρόνια!!!

Πάντως δεν πειράζει. Οι Βολιώτες ούτως ή άλλως του έδειξαν εμπράκτως ότι δεν περιμένουν τίποτα, ούτε από εκείνον ούτε από τα άλλα μέλη της φοβερής παράταξής του, οπότε ας συνεχίσει τα ανέκδοτα, με προτίμηση σε αυτά με τον Τοτό…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου