ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία στο φράγμα Παναγιώτικο

αυτοψία-στο-φράγμα-παναγιώτικο-300086

Από κλιμάκιο της Επιτροπής Φραγμάτων, του ΤΕΕ, της Περιφέρειας και του Δήμου Ν. Πηλίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φράγμα Παναγιώτικο θα εξετάσουν σήμερα με αυτοψία στο έργο ειδικοί της Ελληνικής Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γ. Ντουνιά, στελέχη του ΤΕΕ Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί το φράγμα στις 12 το μεσημέρι και μετά την αυτοψία, θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο Ν. Πηλίου στην Αργαλαστή.

Ο Πρόεδρος και τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής Φραγμάτων που θα βρεθούν σήμερα στο «Παναγιώτικο», ενημερώθηκαν για τα προβλήματα απωλειών του φράγματος από αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου που επισκέφθηκε το φορέα την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ζητώντας τη συνδρομή των επιστημόνων.

Συνεδρίασε το Δ.Σ.

Τα θέματα της καθημερινότητας, όπως τα προβλήματα υδροδότησης στον Πλατανιά και το Λαύκο, η κατάσταση του αγροτικού δικτύου, η καθαριότητα κ.α., απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στη σκιά του αιφνίδιου θανάτου του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αγγελου Λεμονή.

Για τον εκλιπόντα μίλησε αρχικά ο δήμαρχος και ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών του Συμβουλίου, ενώ από τη μειοψηφία έγινε γνωστό πως χρέη επικεφαλής θα εκτελεί ο κ. Απ. Διανέλλος, ο οποίος είχε εκλεγεί ομόφωνα πρώτος αναπληρωτής του Αγγ. Λεμονή με β’ αναπληρωτή τον κ. Φιλ. Κατώγια.

Επίσης χθες ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος στη θέση του Αγγ. Λεμονή ο κ. Γιάννης Καλόγηρος, πρώτος επιλαχών του συνδυασμού στο Τρίκερι.

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε μεταξύ άλλων απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Γεωργίου Νηλείας και αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου Νηλείας για εγγραφή των παιδιών τους σε Γυμνάσιο της επιλογής τους.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ., απέρριψε το αίτημα, τονίζοντας ότι οι μαθητές των τοπικών Δημοτικών πρέπει να εγγράφονται σε σχολεία επόμενης βαθμίδας που λειτουργούν στην περιοχή τους και όχι σε σχολεία άλλων περιοχών.

Ανάθεση εργασίας για φυλλάδια

Στο μεταξύ με απόφαση του Δημάρχου Ν. Φορτούνα έγινε απευθείας ανάθεση στον προμηθευτή «ΚΟΥΛΕΔΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ» με δραστηριότητα «γραφικές τέχνες», διεύθυνση ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ 6 – Περιστέρι, Δ.Ο.Υ Β’ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ την κάτωθι προμήθεια: Δημιουργία φυλλαδίου των εκδηλώσεων με 2.000 αντίτυπα και αφίσας των εκδηλώσεων με 30 αντίτυπα ως εξής:

  • Φυλλάδιο των εκδηλώσεων έγχρωμο, αποτελούμενο από 4σελίδες διαστάσεων 1/2 Α4 σε χαρτί 150 γρ. velvet σε 2.000 αντίτυπα.
  • Αφίσα των εκδηλώσεων έγχρωμη, διαστάσεων 33×48εκ. σε χαρτί 150γρ θα τυπωθεί σε 30 αντίτυπα.

έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων εξακοσίων ενενήντα ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23% (3.690,00€).

Η απόφαση βαραίνει με δαπάνες το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER» του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2015 για τις παρακάτω εκδηλώσεις: 19-20/09/2015 «Συνάντηση των απανταχού Πινακιωτών» στις Πινακάτες, 25-26/09/2015 «Αναβίωση των Κενταύρων» στις Μηλιές και 30/09/2015 «Φεστιβάλ παράδοσης» στη Βυζίτσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου