ΤΟΠΙΚΑ

Διαμεσολάβηση Αγοραστού για φράγμα «Παναγιώτικο»

διαμεσολάβηση-αγοραστού-για-φράγμα-637680

Μετά την αδυναμία του δήμου Νοτίου Πηλίου

Τη διαμεσολάβηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να αιτηθεί την εκπόνηση πραγματογνωμοσύνης από την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Φραγμάτων, ζήτησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, καταδεικνύοντας την αδυναμία του, ως φορέας Διαχείρισης του φράγματος «Παναγιώτικο», να χαράξει οδικό χάρτη ενεργειών για να σταματήσουν οι διαρροές στο φράγμα και να μην απειληθούν με νέες διακοπές υδροδότησης επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο Νότιο Πήλιο.

Υπό το βάρος των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» τα οποία παρουσίασε στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Νικ. Φορτούνας, ζήτησε την εμπλοκή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ένα πλαίσιο ευθυνών και υποχρεώσεων που βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον φορέα διαχείρισης του έργου.

Αντί ως αποκλειστικός φορέας διαχείρισης του φράγματος να απευθυνθεί χωρίς μεσάζοντες στην Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Φραγμάτων και να ζητήσει την εκπόνηση πραγματογνωμοσύνης για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να επιλυθεί το ζήτημα, επέλεξε μέσα από την επίκληση βοήθειας από την Περιφέρεια, να την εμπλέξει, έστω ατύπως, στο σκηνικό με το φράγμα.

Στην κατάσταση που έχει περιέλθει το έργο, ο φορέας διαχείρισης στην ουσία σταματάει να ξιφουλκεί με την Περιφέρεια για τις ευθύνες διαχείρισης του φράγματος τις οποίες αναλαμβάνει στο ακέραιο και ζητάει από τον κ. Αγοραστό να παρέμβει σε έναν φορέα του Δημοσίου, όπως η Εθνική Επιτροπή Φραγμάτων για να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη.

«Συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο μετά από δικό του αίτημα, για να συνεργαστούμε για το θέμα της διαρροής νερού στο φράγμα Παναγιώτικο. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ως φορέας διαχείρισης του φράγματος πρόκειται να αποστείλει έγγραφο στην Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Φραγμάτων για να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη.

Σ’ αυτό το αίτημά του, δήλωσε ο κ. Αγοραστός, εμείς πρόκειται να σταθούμε στο πλευρό του, ώστε να έχουμε μία πλήρως εμπεριστατωμένη εικόνα από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, η οποία θα καταλήγει στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να σταματήσει η μεγάλη διαρροή νερού στο φράγμα και να αυξηθεί η χρησιμότητά του.

Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση και χαράξαμε τον οδικό χάρτη των ενεργειών που πρέπει να γίνουν. Γνωρίζουμε ότι είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, όμως τα φράγματα είναι ειδικά έργα και χρειάζονται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Σε μία δύσκολη εποχή που οι χρηματοδοτήσεις είναι μηδενικές, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε το Δήμο Νοτίου Πηλίου ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ενέργειες της αντιμετώπισης του προβλήματος. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο φράγμα είναι πηγή ζωής για το παραλιακό και όχι μόνον μέτωπο.

Η πολιτεία από την πλευρά της και το αρμόδιο υπουργείο, οφείλουν να μεριμνήσουν για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων που θα χρειαστούν για την αποκατάσταση του έργου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου