ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για το «Παναγιώτικο» στην Ελληνική Επιτροπή φραγμάτων

σύσκεψη-για-το-παναγιώτικο-στην-ελλ-328125

Σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στις 12 μ. για το φράγμα «Παναγιώτικο» Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να εξεταστούν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν αφενός για να διαπιστωθεί το πρόβλημα και η έκτασή του και αφετέρου να προσδιοριστούν οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν για την οριστική αντιμετώπισή του.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε απευθυνθεί στην Ελληνική Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων, ζητώντας την τεχνική βοήθειά της λόγω της τεράστιας εμπειρίας που έχει στην κατασκευή μεγάλων φραγμάτων. Η επιτροπή ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου και όρισε μία τριμελή ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γ. Ντουνιά που θα επιμεληθεί των ενεργειών έως και την τελική λύση του προβλήματος.

Οι εγγυητικές επιστολές της κατασκευής του έργου αναζητήθηκαν από το Δήμο Νοτίου Πηλίου και υπάρχουν, είναι διαθέσιμες για τις μελέτες που θα πραγματοποιηθούν καθώς, ο εργολάβος κατασκευής του φράγματος δεν ολοκλήρωσε όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να κηρυχτεί έκπτωτος και να καταπέσουν οι εγγυητικές επιστολές.

Στόχος είναι στην επόμενη προγραμματική περίοδο να επιλυθεί το πρόβλημα και παράλληλα να ενταχθεί το έργο κατασκευής του Βόρειου κλάδου που ξεκινά από την Λαμπινού και καταλήγει στον Κατηγιώργη και τον Πλατανιά. Η μελέτη είναι έτοιμη και η ένταξη του στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) θεωρείται επιβεβλημένη από τη Δημοτική Αρχή. Το έργο θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που παρατηρείται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιοχές όπως η Λαμπινού και η Πρόπαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνα «για την Δημοτική Αρχή το θέμα της ύδρευσης είναι πρώτιστο. Καταβάλαμε και καταβάλουμε προσπάθειες ώστε στο μέλλον με τα γνωστά προβλήματα λειψυδρίας, ο Δήμος να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα υδροδότησης, σημαντικό τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επαγγελματίες και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Παράλληλα με την επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας και συγκεκριμένα στο τμήμα αλιείας με υπηρεσιακούς παράγοντες για την καλύτερη προετοιμασία και προγραμματισμό ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα των αλιευτικών καταφυγίων Πλατανιά και Αγίας Κυριακής, αφού η ολοκλήρωση των μελετών τους βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου