ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ προτείνει το Συνδικάτο Μετάλλου

αγωνιστικές-κινητοποιήσεις-στη-βεμε-376411

Για να ακυρωθεί η εκ περιτροπής εργασία

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλεί το προσωπικό της ΒΕΜΕΚΕΠ το Συνδικάτο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας με αφορμή την έναρξη προγράμματος εκ περιτροπής απασχόλησης.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΕΜΕΚΕΠ και καλεί το προσωπικό «χωρίς καμία καθυστέρηση να απαντήσουν αγωνιστικά και να παλέψουν ώστε να παρθεί άμεσα πίσω το μέτρο».

Σύμφωνα με το συνδικάτο «η εταιρεία επικαλείται μείωση εργασιών, αλλά ουσιαστικά κάνει πρόβα για να εφαρμόσει νέες εργασιακές σχέσεις που θα είναι γκιλοτίνα για τους εργαζόμενους και ότι δεν πρόκειται να σταματήσει σε αυτό το μέτρο παρά μόνο εάν οι εργαζόμενοι δείξουν την αντίθεσή τους με αποφασιστικό τρόπο».

«Βρήκαν το κόλπο -αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- οι βιομήχανοι. Παντού λένε την ίδια κασέτα: «Ή δέχεστε τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων ή αλλιώς το κλείνω». Δεν μπορεί η εργατιά να ζει με αυτή την ομηρία. Δεν μπορεί να γίνονται οι εργάτες συνένοχοι στη διάλυση της ζωής τους με το φόβο ότι θα κλείσει η επιχείρηση.

Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα, να βάλουμε στην άκρη τους εκβιασμούς. Η πείρα και από την περιοχή μας δείχνει ότι κλείνουν εργοστάσια είτε είναι κερδοφόρα είτε δεν είναι. Και ότι πάντα τα σπασμένα τα πληρώνουν οι εργάτες. Στην εργατική τάξη πάντα φορτώνουν τα αδιέξοδά τους. Οταν έχουν κερδοφορία τότε θυμούνται ότι είμαστε εργάτες και μας δίνουν ψίχουλα από τα υπερκέρδη τους και όταν έχουν αναδουλειές τότε μας αναβαθμίζουν σε «συνεργάτες» όπως λένε και μας ζητάνε να πάρουμε πάνω μας τις χασούρες».

Τέλος το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί τους εργάτες της ΒΕΜΕΚΕΠ να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση η οποία θα αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ακυρωθεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου