ΤΟΠΙΚΑ

Εικαστική παρέμβαση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

εικαστική-παρέμβαση-στο-υπεραστικό-κ-376423

Τεράστιες τοιχογραφίες προσελκύουν τα βλέμματα διερχόμενων και ταξιδιωτών

Ολοκληρώθηκε η εικαστική παρέμβαση που έδωσε χρώμα και εικαστικές πινελιές στις εξωτερικές επιφάνειες του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Η παρέμβαση της Urbanact που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, έδωσε χρώμα στις δύο βασικές όψεις του κτιρίου που βρίσκονται στην οδό Σέκερη και την οδό Ζάχου, αντίστοιχα, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Οι πολύχρωμες ζωγραφικές αναπαραστάσεις που κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους, είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών που ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά και ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, με επιτυχία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δύο γνωστοί καλλιτέχνες του είδους, ο Sive, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Σταμάτη Λάσκου από το Βόλο και του Jamer από την Αθήνα, κλήθηκαν να αποτυπώσουν το ταλέντο και την ευαισθησία τους, προκειμένου να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα.

Η δραστήρια ομάδα Urbanact που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα από το 1998-99, έχοντας ως βάση στο Βόλο, έχει κάνει ανάλογες εικαστικές παρεμβάσεις σε δεκάδες σχολεία της περιοχής μας, αλλά και το λιμάνι του Βόλου, κατόπιν συνεργασίας με τον ΟΛΒ.

Το συγκεκριμένο κτίριο του υπεραστικού ΚΤΕΛ επελέγη διότι «βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, στην είσοδο της πόλης και μας ενδιαφέρει πάντα μια θεματική με ταξιδιώτες, σε σχέση με διαφορετικές εθνότητες, οπότε νομίζω ήταν το κατάλληλο κτίριο για να γίνει αυτό» όπως αναφέρει ο συντονιστής της ομάδας, Κυριάκος Ιωσηφίδης.

Η ομάδα χαρτογραφεί ακούραστα τις επιφάνειες της πόλης που είναι ενδιαφέρουσες και στο πλαίσιο αυτό «είχαμε αποφασίσει να παρέμβουμε στο κτίριο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και κάναμε την αντίστοιχη πρόταση στη διεύθυνση του ΚΤΕΛ, οι οποίοι το δεχτήκαν με χαρά» επισημαίνει ο κ. Ιωσηφίδης. Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία υλοποίησης του έργου, η δημιουργία των προσχεδίων, τα οποία ενέκρινε η διεύθυνση του υπεραστικού ΚΤΕΛ, προκειμένου να αναλάβουν δράση οι δύο καλλιτέχνες.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Δημήτρης Κολυνδρίνης, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι «η διαδικασία ξεκίνησε στις αρχές του 2015 από την πλευρά της οδού Σέκερη και ακολούθησε η πλευρά της οδού Ζάχου απέναντι από το Πανεπιστήμιο, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ελκυστικό, διότι το κτίριο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και πρόθεσή μας είναι ο επισκέπτης να αντικρίζει μια όμορφη εικόνα, μπαίνοντας στην πόλη».

Η θεματική των δύο τοιχογραφιών έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο των ΚΤΕΛ, και περιλαμβάνει ταξιδιώτες, βαλίτσες, όνειρα, προσδοκίες, νοσταλγία και όλο αυτό το σκηνικό αποτυπώνεται τόσο στη χρωματική παλέτα της τοιχογραφίας, όσο και στα ίδια τα αντικείμενα. Στις προθέσεις των φορέων που συνεργάστηκαν για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι να επεκταθεί μελλοντικά, και εφόσον είναι δυνατό, η ίδια ζωγραφική παρέμβαση και στις υπόλοιπες όψεις του κτιρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου