ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε… αδέκαρος λόγω capital controls

εμεινε-αδέκαρος-λόγω-capital-controls-394306

Βολιώτης συνταξιούχος μηχανικός του ΤΣ.Μ.Ε.ΔΕ που διαμένει στην Ιταλία

Σε απόγνωση Βολιώτης συνταξιούχος μηχανικός. Μοναδικό εισόδημά του η σύνταξη του ΤΣ.Μ.Ε.ΔΕ, όμως επειδή διαμένει στο εξωτερικό… δεν μπορεί να εισπράξει λόγω capital controls τα χρήματα. Αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Εγκλωβισμένος… στην Ιταλία συνταξιούχος Βολιώτης μηχανικός που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην γειτονική χώρα και λόγω capital control δεν μπορεί να εισπράξει τη σύνταξή του.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο Δ. Α έκανε γνωστά με ιδιόχειρη επιστολή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ίδιος είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Ιταλίας. Συνταξιούχος μηχανικός του Τ.Σ.Μ.Ε.ΔΕ ο ίδιος από το Φεβρουάριο του 2012 τα χρήματα της σύνταξης από το ταμείο του κατατίθονταν σε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα Βόλου στο υποκατάστημα στο Διοικητήριο στην οδό Αναλήψεως και μέσω του internet banking μεταβιβάζονταν σε άλλο λογαριασμό του σε Ιταλική Τράπεζα.

Με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls τα χρήματα της σύνταξης παραμένουν στην ελληνική τράπεζα πάντα μεν στο λογαριασμό του, χωρίς όμως ο ίδιος να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Μετά από τηλεφωνικής και ηλεκτρονικές επικοινωνίες που είχε με την τράπεζα στο Βόλο δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει πως μπορεί τελικά να εισπράξει αυτά τα χρήματα, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης καθώς η σύνταξη είναι το μοναδικό του εισόδημα.

«Το πρόβλημα μου είναι σοβαρό. Η σύνταξη είναι το μοναδικό εισόδημα που έχω. Χωρίς αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να καλύψω τις ανάγκες διαβίωσής μου. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε τέτοιο αδιέξοδο, και χωρίς υπαίτιότητά μου», επισημαίνει ο κ. Δ.Α στην επιστολή απόγνωσης που απέστειλε προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου