ΤΟΠΙΚΑ

Big brother… σε σκουπιδιάρες ~ Σύστημα παρακολούθησης σε 30 οχήματα

big-brother-σε-σκουπιδιάρες-σύστημα-παρακολο-460672

Μέσω του συστήματος θα παρακολουθείται το δρομολόγιο κάθε απορριμματοφόρου, η στάθμη των καυσίμων και ο ανεφοδιασμός

Σύστημα GPS και GPRS εγκαθίσταται σε τριάντα απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου προκειμένου να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η θέση του κάθε οχήματος, η ταχύτητα με την οποία κινείται, η κατάσταση του κινητήρα, η θερμοκρασία, η κατανάλωση καυσίμων. Για ένα χρόνο τα 30 οχήματα μπαίνουν υπό… παρακολούθηση με στόχο τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και τη μείωση του κόστους των καυσίμων και της λειτουργίας των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στην προμήθεια ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης του στόλου των οχημάτων και κατανάλωσης καυσίμων προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Πρόκειται για την εφαρμογή τηλεματικής διαχείρισης σε ένα μεγάλο τμήμα του στόλου οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας, συνολικά 30 οχήματα. Για ένα χρόνο μέσω του συστήματος στελέχη του Δήμου θα μπορούν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού τηλεφώνου, να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της πόλης. Θα ελέγχεται η γεωγραφική θέση, τυχόν υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, η κατάσταση του κινητήρα, η θερμοκρασία, η καταγραφή και εξακρίβωση της κατανάλωσης καυσίμων. Κι όλα αυτά μέσω ίντερνετ και των συστημάτων GPS και GPRS που θα τοποθετηθούν στα οχήματα.

Μέσα από το συγκεκριμένο σύστημα, θα καταγράφονται όλα τα συμβάντα, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα καλύτερου συντονισμού του στόλου των οχημάτων.

Ειδικότερα στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, ο συνεχής αυτόματος εντοπισμός της θέσης τους, η επίβλεψη των οχημάτων που βρίσκονται σε αποστολές, η μείωση των άσκοπων μετακινήσεων, η βελτίωση της ακρίβειας στην εκτέλεση των δρομολογίων, η βελτίωση του προγραμματισμού, η έγκαιρη αντιμετώπιση παραβάσεων, η μείωση των καυσίμων με την καταγραφή του ανεφοδιασμού και της ακριβούς κατανάλωσης ανά όχημα.

Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα λήψης στατιστικών στοιχείων, αλλά και η αυτόματη και πλήρη καταγραφή των εκροών – ανεφοδιασμών από τις δεξαμενές.

Το σύστημα αναμένεται να κοστίσει 35.000 ευρώ στα δημοτικά ταμεία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου