ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία της Νάντια Γουάινμπεργκ στο Ξουρίχτι

συναυλία-της-νάντια-γουάινμπεργκ-στο-851206

Τη διάσημη ερμηνεύτρια Νάντρια Γουάινμπεργκ θα φιλοξενήσει το νεοσύστατο ανοιχτό θέατρο στο Ξουρίχτι την 4η Ιουλίου στις 9 το βράδυ, ανοίγοντας μια ώρα πριν επισήμως τις πύλες του στο κοινό. Η διεθνούς φήμης ελληνοαμερικανίδα ερμηνεύτρια θα αποδώσει γνωστές και αγαπημένες μεσογειακές μελωδίες, μια μεγάλη γκάμα του ελληνικού πενταγράμμου (περιλαμβανομένου Θεοδωράκη, Χατζηδάκη), καθώς και μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του Κινηματογράφου και του Θεάτρου με τη βελούδινη φωνή της. Εχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα, όπως στο Carnegie Hall, Lincoln Center, Kennedy Center, the Rotunda of the USA Capital και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πρόσφατα στην τελετή Ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Εχει λάβει τις καλύτερες κριτικές από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά και αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις για την κοινωνική της προσφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται οι διακρίσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, από την Αμερικανική Γερουσία, από οργανισμούς του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου κ.α. Ο Δήμος Μουρεσίου και η Ε.Π.Ι. ΤΕΧΝΩΝ μόνιμοι αρωγοί αυτής της προσπάθειας και πιστεύοντας ότι ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων, καλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής να τιμήσουν με την παρουσία τους “μια ξεχωριστή στιγμή για τα πολιτιστικά πεπραγμένα του τόπου μας”.

Με εκθέσεις και σινεμά
Στο μεταξύ το Θερινό Σινεμά στο Δήμο Μουρεσίου ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 9 μ.μ. με την προβολή της ταινίας «El Greco» και πρωτοβουλία της Επιχείρησης Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών και Αθλητισμού “Ε.Π.Ι.ΤΕΧΝΩΝ” του Δήμου Μουρεσίου, που θα τιμήσει τη βραδιά αυτή για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου παλιούς πλανόδιους κινηματογραφιστές της περιοχής
Την ίδια μέρα εγκαινιάζεται παράλληλα η έκθεση εικαστικής φωτογραφίας με τίτλο “Αντι-σώματα” του καλλιτέχνη Νίκου Κουκή, στο “Αχιλλοπούλειο” Τσαγκαράδας. Ο Νίκος Κουκής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα και παράλληλα διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο της Θεσσαλονίκης. Με την καλλιτεχνική φωτογραφία ασχολείται από το 1978. Φωτογραφίες του υπάρχουν στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και σε ιδιωτικές συλλογές. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 18 Ιουλίου και θα λειτουργεί καθημερινά 10:30π.μ-14:30μ.μ και 18:30-21:30.
Την Πέμπτη 9 Ιουλίου εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ στο “Αχιλλοπούλειο” Τσαγκαράδας η έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Παπαζήση με την τεχνική του Bob Ross. Η Χριστίνα Παπαζήση γεννήθηκε στην Αγριά. Είναι τριτοετής φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε αρκετές φορές με τη ζωγραφική. Πηγή όμως και σημείο έμπνευσης για δημιουργία εικόνων σε καμβά, χρησιμοποιώντας λάδι, ήταν η εκπομπή της Ετ3 «Η Χαρά της ζωγραφικής», στην οποία ο Αμερικανός ζωγράφος Bob Ross, ζωγραφίζει, διδάσκοντας συγχρόνως και την τεχνική του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τo Σάββατο 18 Ιουλίου και θα λειτουργεί 10:30 π.μ. – 13:30 μ.μ – 18:30 μ.μ. – 21:30 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου