ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός ελέγχου…

εκτός-ελέγχου-851206

Δεν είπε φεύγω ή μένω… Εδωσε περιθώριο και διορία σε όποιον θέλει να βοηθήσει να το κάνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Τότε άλλωστε θα κληθεί να πάρει και την τελική του απόφαση. Οποιος περίμενε να ξεκαθαρίσει ο Στράτος Γιδόπουλος, πρέπει ξανά να κάνει υπομονή για μερικές ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά ο έμπειρος παράγοντας ξέσπασε και αρκετές φορές βγήκε εκτός ελέγχου, διεκδικώντας και στηρίζοντας με τα δικά του μέτρα και σταθμά αυτά που πιστεύει.
Ο Γιδόπουλος ξεκίνησε με παράπονα προς τους δημοσιογράφους: «Εχω ένα παράπονο από εσάς. Στην Αθήνα μονίμως κρίνουν και κατακρίνουν οι αθλητικές εφημερίδες τις διοικήσεις των ομάδων. Από την ημέρα που ήρθα εδώ νομίζω ότι προσπάθησα να βάλω τη Νίκη σε ένα δρόμο. Όμως εσείς ποτέ δεν βγήκατε να κρίνετε όσους κάνουν κακό. Υπήρξαν μερικά ευτράπελα, όπως με τους οργανωμένους από το Blue Club που ξαφνικά αναφέρουν ως μεγαλομετόχους τους κ.κ. Καϊμακάμη, Τζώρτζη και Χρόνη, αλλά δεν τους καλούν να πληρώσουν. Καλούν να πληρώσει το κορόιδο ο Γιδόπουλος. Δεν είδα ποτέ να κρίνετε κάτι από όλα αυτά. Από την αρχή βρέθηκα αντιμέτωπος και πλήρωνα ΙΚΑ, εφορία και αδίκως προσφυγές από παίκτες που ποτέ μου δεν τους έχω δει. Παρ’ όλα αυτά οι κύριοι του Blue Club, υπό ιερή καθοδήγηση, με κατηγορούν και θέλουν η Νίκη να πέσει στη Δ’ Εθνική και να αναλάβουν κάποιοι που τους καθοδηγούν. Δεν έχουν την τόλμη και την παρρησία να πουν «Γιδόπουλε, φύγε». Χθες πλήρωσα 49.000 ευρώ στην ΕΠΟ και για την εγγυητική επιστολή, αν αυτό σας λέει κάτι».
Ο έμπειρος παράγοντας σχολίασε και τη συμπεριφορά του πρώην προέδρου της ομάδας Κώστα Χρόνη: «Ο κ. Χρόνης εξέδωσε πριν λίγο καιρό ανακοίνωση με την οποία ήθελε να μάθει πώς πάει η ομάδα και απαιτούσε Γενική Συνέλευση. Αν όντως είναι μεγαλομέτοχος, τώρα που κινδυνεύει η Νίκη πού είναι; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Στην προηγούμενη Γ.Σ. τον είχαμε καλέσει αλλά δεν ήρθε. Το μόνο που ήξερε ο κ. Χρόνης είναι να δίνει τις συναλλαγματικές σαν να ήταν μαρουλόφυλλα. Η τσάμπα κριτική δεν είναι μαγκιά».
Για τη συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές που έγινε χθες στα γραφεία είπε: «Σήμερα κάλεσα εδώ τους παίκτες για να δω τις διαθέσεις τους. Αν μείνεις, μένουμε, ήταν η απάντησή τους. Αν δεν μείνω όμως η Νίκη δεν θα παίξει σε καμία κατηγορία. Κανείς δεν βοηθάει και δεν στηρίζει, αλλά όλοι έχουν λόγο. Εφόσον παραμείνω, λόγο γι’ αυτή την ομάδα θα έχουμε μόνο εγώ και δύο συνεργάτες μου. Μόνο εμείς θα αποφασίζουμε. Οι αγνοί φίλαθλοι που θα αγαπάνε τη Νίκη θα έρχονται στο γήπεδο και θα βοηθούν με το εισιτήριό τους. Τους άλλους δεν τους θέλω. Στην ΑΕΚ είχα να αντιμετωπίσω την Ορίτζιναλ και την Θύρα 21. Η Θύρα 21, που πήγαινε με τα βήματα του Blue Club, διαλύθηκε. Αν έχουν θάρρος, να έρθουν εδώ, μπροστά μου, να μου πουν φύγε».

«Δεν έχω αποφασίσει»
Για το αν θα παραμείνει τελικά στη Νίκη και θα συνεχίσει στην ΠΑΕ, ο Γιδόπουλος είπε πως δεν έχει αποφασίσει. «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Πετάω το μπαλάκι, αλλά δεν πρόκειται κανείς να απαντήσει και να σηκώσει το τηλέφωνο να πει βοηθάω. Ολες οι διοικήσεις των μεγάλων ΠΑΕ των Αθηνών κάνουν άνοιγμα και γίνονται πολυμετοχικές. Εδώ στη Νέα Ιωνία το κορόιδο που θα πληρώνει θέλετε να είναι ένα. Θα αποφασίσω μέσα στην εβδομάδα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Περιμένω φορείς και επιφανείς Βολιώτες να βοηθήσουν επιτέλους. Ποια λογική λέει ότι πρέπει να πληρώσω εγώ τις παλιές προσφυγές; Ή τις αηδίες που λέει το Blue Club ότι ήρθα σαν επιχειρηματίας για να βγάλω. Δεν είχα καμία συνάντηση με τους τοπικούς φορείς. Απλά περιμένω. Πριν το παιχνίδι με την Αναγέννηση Σερρών ήρθαν κάποιοι Νικιώτες και μου είπαν ότι θα βρουν 250.000 ευρώ για να βοηθήσουν για τις προσφυγές. Αλλά δεν έγινε τίποτα. Βρήκαν μόνο 7.500. Δεν είναι δικαιολογία ότι κρύωσαν, γιατί είπα την επόμενη μέρα φεύγω».
Στη συνέχεια μίλησε για τα χρήματα που πρέπει να βρεθούν για να μπορέσει η Νίκη να κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και για τη Γενική Συνέλευση που πρέπει να γίνει και είπε χαρακτηριστικά πως δεν βλέπει να υπάρχει φως: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρεθούν 180.000 ευρώ για να μπορέσει η ομάδα να αποπληρώσει παλιές προσφυγές. Είναι 12 ποδοσφαιριστές. Για να υπάρξει συμβιβασμός πρέπει να υπάρξουν και λεφτά. Εγώ δεν πληρώνω χρέη άλλων. Εδώ καλούμαστε να βγάλουμε ισολογισμό προηγούμενων διοικήσεων και δεν τους πληρώνουν. Στη Γ.Σ. που θα γίνει, όλοι αυτοί θα είναι κατηγορούμενοι. Δεν θα καλύψω πλέον κανένα. Ο ένας ισολογισμός παρεδόθη. Ο άλλος ξεκινά και μέσα σε 20 με 25 μέρες θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας. Δεν υπάρχει όμως φως στον ορίζοντα. Δεν βλέπω να υπάρχει ελπίδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει ότι θέλει να βοηθήσει».
Για τις μετοχές είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ έχω τις μετοχές στα χέρια μου. Είναι κακοήθεις με όλα αυτά που κάθονται και λένε μερικοί οργανωμένοι».
Σε ερώτηση για τα χρήματα από τα διαρκείας που χρωστάει η Δημοτική Αρχή, είπε: «Πήγαμε στο Δήμαρχο, εγώ, ο Νίκος Ανδρεόγλου και δυο οργανωμένοι του Blue Club. Μπροστά σε όλους ο Δήμαρχος είπε μετά από πιέσεις ότι τα 50.000 ευρώ που χρωστάει η Δημοτική Αρχή από εισιτήρια διαρκείας θα τα δώσει στην ομάδα. Μάλιστα του είπα ότι υπάρχουν προσφυγές του Χατζηπαντελίδη και του Μπαλάφα που πρέπει να πληρωθούν. Και είπε θα το δούμε. Ακόμη δεν τα έχει δώσει τα χρήματα και αντ’ αυτού έβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι ο Δήμος δεν έχει μηχανή που να κόβει χρήμα».
Για τις κινήσεις που γίνονται, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα παραμείνει: «Και φεύγοντας ακόμα, θα προσπαθήσω να προσφέρω. Ηδη συζητάμε για τους Χατζηλιάδη και Μαυρούδη να έρθουν δανεικοί από την Καβάλα, όπως και για τον Ουρουγουανό Βαρέλα. Εχω δεθεί με τη Νίκη. Δεν τα έχω με τη Νίκη αλλά με κάτι ανθρωπάκους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου