ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων

ζήτημα-γερμανικών-αποζημιώσεων-610876

Για το Ολοκαύτωμα της Δράκειας θέτει η «Δύναμη Βόλου»

Ζήτημα αποζημίωσης των αμάχων της Δράκειας μετά το Ολοκαύτωμα του 1943 από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, θέτουν με ερώτησή τους στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Βόλου».

Σύμφωνα με τη Δύναμη Βόλου, «η Δημοτική Αρχή να γίνει ο κύριος αρωγός μιας συλλογικής προσπάθειας που θα έχει στόχο την επανόρθωση, τις αποζημιώσεις αλλά και την τιμωρία των όποιων που μπορεί να βρίσκονται εν ζωή και συμμετείχαν στο ειδεχθές αυτό έγκλημα πολέμου».

Προτείνουν τη συγκρότηση μιας επιτροπής με μέλη εκπροσώπους των θυμάτων του μαρτυρικού χωριού της Δράκειας, των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου της Δράκειας, με σκοπό την διεκδίκηση επανορθώσεων και αποζημιώσεων εκ μέρους του γερμανικού Κράτους αλλά και να προβεί σε όλες προβλεπόμενες εκ του Νόμου ενέργειες με στόχο να εκκινηθεί ποινική διαδικασία, σε Ελλάδα και Γερμανία, εναντίον των υπευθύνων του Ολοκαυτώματος.

Επίσης ζητούν να εκδοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα που θα καλεί την Γερμανία να προβεί σε επανορθώσεις απέναντι στο χωριό της Δράκειας και στους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής αυτής. Να κοινοποιηθεί και να επιδοθεί το ψήφισμα στο Υπουργείο Εξωτερικών προς επίδοση στις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου