ΤΟΠΙΚΑ

Κατά του ρατσισμού η τοπική Εκκλησία

κατά-του-ρατσισμού-η-τοπική-εκκλησία-54786

Ομιλητής σε συνέδριο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Στη δραστηριότητα που αναπτύσσει η τοπική Εκκλησία στο χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο. Οπως υπογράμμισε ο ίδιος «η Μητρόπολη Δημητριάδος αντιμετωπίζει έμπρακτα και αποτελεσματικά το φαινόμενο του ρατσισμού, με τη δημιουργία της ομάδος «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», που στελεχώνεται από αθλητές Ρομά και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ρατσισμός στο Ελληνικό ποδόσφαιρο», που πραγματοποιήθηκε προχθές στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και διοργανώθηκε από την FARE (Partner της UEFA για θέματα ρατσισμού) και την οργάνωση FOUL, σε συνεργασία με τους φορείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως την Ε.Π.Ο. και τη Superleague.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη του ποδοσφαίρου ως ένα άθλημα χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο τη βελτίωση και την αύξηση της εκπροσώπησης των μειονοτήτων, αλλά και των γυναικών στο χώρο.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου εξήραν τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες της Τοπικής Εκκλησίας στο χώρο του αθλητισμού και της αντιμετώπισης του ρατσισμού, ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και της Σκοπέλου, μέσω μίας διαδικασίας που ακολουθεί η FARE, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κατά του ρατσισμού, λόγω της δράσης τους και τον αντίκτυπο που αυτή είχε στις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα αξιοποιηθούν περαιτέρω στην προσπάθεια καταπολέμησης ρατσιστικών φαινομένων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου