ΤΟΠΙΚΑ

Καζάνι που βράζει πάλι το Καρτάλειο ~ Μαθητές κάνουν μάθημα στο γυμναστήριο!

καζάνι-που-βράζει-πάλι-το-καρτάλειο-μα-90916

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Βόλου

Καζάνι που βράζει θυμίζει και πάλι το Καρτάλειο Διδακτήριο, όπου συστεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Η «γιγάντωση» της πρώτης τάξης του 5ου Γυμνασίου, έχει φέρει σε προστριβή τα δύο σχολεία, που αναζητούν αίθουσες διδασκαλίας στους περιορισμένους χώρους του συγκροτήματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, 14 ημέρες μετά τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ένα ολόκληρο τμήμα του 5ου Γυμνασίου Βόλου είναι άστεγο. Οι μαθητές κάνουν μάθημα στο Γυμναστήριο (!) του συγκροτήματος, φαίνεται όμως ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από Δευτέρα, ξεκινούν τα μαθήματα project και ξένων γλωσσών, που απαιτούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας.

Αίθουσες όμως δεν υπάρχουν, καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, αρνείται να απελευθερώσει αίθουσες δικές του ή να μεταστεγαστεί στο κτίριο Αποστόλου, μετά την απελευθέρωσή του εξαιτίας της μετακόμισης της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Βόλου, βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο. Με έγγραφό τους προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας Γιούλη Τοκαλή – Μποντού και τη Δημοτική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, ζητούν την άμεση απομάκρυνση του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου από το Καρτάλειο Διδακτήριο και την εγκατάστασή του στο κτίριο Αποστόλου, προκειμένου να απελευθερωθούν αίθουσες διδασκαλίας για τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου.

Η λύση της χρήσης της Βιβλιοθήκης του σχολείου ως αίθουσας διδασκαλίας έχει απορριφθεί όπως επίσης και η αντίστοιχη για την αξιοποίηση του εργαστηρίου τεχνολογίας. Μέχρι και σήμερα, οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου, κάνουν εκ περιτροπής μάθημα στο Γυμναστήριο, όπου δεν μπορούν καν να κρατήσουν σημειώσεις.

Η κατάσταση στο σχολείο είναι έκρυθμη. Προχθές συνεδρίασε το σχολικό συμβούλιο του 5ου Γυμνασίου (καθηγητές, γονείς και μαθητές). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του Γυμνασίου ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις, την ίδια ώρα που τις δικές του απαντήσεις ετοιμάζεται να δώσει και το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το οποίο φέρεται να ζητά να γίνει κλήρωση για να φύγουν 20 μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο προς το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βόλου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του επιπλέον τμήματος στην πρώτη τάξη του σχολείου.

Σχετικά άρθρα:

Μυρίζει «μπαρούτι» στο Καρτάλειο ~ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Άστεγοι 27 μαθητές του 5ου Γυμνασίου ~ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΑΛΕΙΟ
Λύση για το πρόβλημα στο Καρτάλειο
Λύση του διδακτηριακού προβλήματος στο Καρτάλειο Διδακτήριο
Εμπόλεμη ζώνη το Καρτάλειο ~ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Θέση… μάχης για το Καρτάλειο ~ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο Καρτάλειο Διδακτήριο«Αγκάθι» η συστέγαση στο Καρτάλειο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου