ΤΟΠΙΚΑ

Τη Δευτέρα η απόφαση του Εφετείου Λάρισας

τη-δευτέρα-η-απόφαση-του-εφετείου-λάρι-100795

Εν αναμονή οι απεργοί σε ΙΜΑΝΤΑ – ΣΥΡΜΑ που παραμένουν έξω από το εργοστάσιο

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του Εφετείου Λάρισας για την έφεση που κατέθεσε ο ΙΜΑΝΤΑΣ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι σε ΙΜΑΝΤΑ και ΣΥΡΜΑ που συνεχίζουν την απεργία διαρκείας ζητώντας την ανάκληση της εκ περιτροπής εργασίας.

Χθες οι δύο πλευρές κατέθεσαν στο Εφετείο τις προτάσεις τους και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση. Την ερχόμενη Δευτέρα εξάλλου στις 12 το μεσημέρι επαναλαμβάνεται η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνέλευση έξω από το εργοστάσιο όπου οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, επισκέφθηκε χθες τα δικαστήρια της Λάρισας, όπου γινόταν εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας κατά των εργαζομένων, και εξέφρασε στους εργαζόμενους την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζόμενων της βιομηχανίας ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ του Βόλου, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ’ περιτροπής εργασίας, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., προς όφελος των εργοδοτών, προκειμένου να μεγαλώσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και την ανταγωνιστικότητά τους.

Τους κάλεσε να συνεχίσουν με κάθε μέσο τον δίκιο αγώνα τους, για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και να αχρηστευτεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων. «Καμία επανάπαυση γιατί η επιθετικότητα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν δεν κοπάζει ποτέ. Να μην δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι δούλοι στον 21ο αιώνα για τα κέρδη των λίγων. Ζητούμε πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου