ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Συνεστίαση
Συνεστίαση προγραμματίζει η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ στο Βόλο για μετά τις γιορτές. Και επειδή “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, φροντίζουν από τώρα να κλείσουν ένα ηχηρό όνομα, προκειμένου να έχουν και την ανάλογη ανταπόκριση του κόσμου.
Όλα εξάλλου φαίνεται αυτό το διάστημα να ευνοούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό ελπίζουν οι διοργανωτές ότι θα εκφραστεί και στη συνεστίαση, αφού το κλίμα είναι καλό και όλοι θα θέλουν να δώσουν το παρών, για να μην καταγραφούν στο “απουσιολόγιο”.
Β.Κ

Ποιος ευνοείται
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η επίθεση από το ΚΚΕ θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, αλλά δείχνουν ψύχραιμοι και δεν ανησυχούν. Απλά, όπως τονίζουν… είναι θέμα χρόνου να καταλάβουν οι πολίτες ποιον πραγματικά ευνοεί αυτή η επίθεση. Όταν συνειδητοποιήσουν όσοι κάνουν “προσωρινό ταμείο” ότι μία τέτοια τακτική ευνοεί μόνο την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή, τότε θα δούνε και στο βάθος του τούνελ… τα μελλούμενα. Αρκεί να μην είναι αρτηριοσκληρωτικοί και “κολλημένοι”.
Β.Κ

Πολιτική λύση
Το πρόβλημα είναι πολιτικό και θέλει πολιτική λύση. Η “εξέγερση” των μαθητών και η ειρηνική παρουσία τους στις διαδηλώσεις δείχνει ότι αυτά τα παιδιά αρνούνται πλέον να συμβιβαστούν με τα κακώς κείμενα μίας κοινωνίας που είναι γεμάτη παθογένειες και, παίρνοντας τη θέση των μεγάλων, φωνάζουν για εμάς “φτάνει πια”. Ο τόπος δεν μπορεί να μείνει έτσι. Χρειάζεται μεγάλη αλλαγή και ανατροπή και ας προσπαθούν κάποιοι, χρησιμοποιώντας όλα αυτά, να δημιουργήσουν κλίμα φοβίας στους πολίτες.
Β.Κ

Ηλεκτρονικά…
Σε πανεπιστήμια και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φοιτητές και μαθητές δείχνουν την πρόθεση να μείνουν στο δρόμο έως τα Χριστούγεννα. Τις επόμενες δύο ημέρες θα λάβουν τις αποφάσεις τους για καταλήψεις και διαδηλώσεις, ενώ ήδη οι πορείες της νέας εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί.
Και ενώ οι νέοι παραμένουν κατά χιλιάδες στο δρόμο, στο υπουργείο Παιδείας κάνουν ότι δεν τους ακούν… Διότι πώς αλλιώς εξηγείται ότι ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στο οποίο καλεί όλους τους μαθητές να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους;
Β.Σ.

Κατανόηση
«Όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε, δεν πρόκειται να ενδώσουμε στον πειρασμό καμίας νέας αντιπαράθεσης με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας», απαντούσε χθες ο νομάρχης Μαγνησίας στις «βολές» που δέχθηκε από τον Φ. Γκούπα για το έργο της παράκαμψης Ζαγοράς.
Δηλώνοντας κατανόηση για τις δυσχέρειες που απορρέουν από την πολιτική φύση της θέσης του Γ.Γ. ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, ο κ. Παπατόλιας δεν θέλησε να δώσει τροφή για «κοκορομαχίες».
Β.Σ.

Εσταζε…
Πρόνοια για πατσαβούρες, για τυχόν απρόοπτα, κατά τη σημερινή τελετή εγκαινίων στο «κλειστό» κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας έχουν πάρει οι αρμόδιοι; Γιατί προχθές έσταζε από παντού το κτίριο και έτρεχαν και δεν έφθαναν, όπως μάθαμε, για να μην χαλάσει η σημερινή φιέστα…
Α.Τ.

Γιατί κουράζονται
άδικα;
Aπό την τελευταία «κόντρα» Περιφέρειας και ΝΑΜ και από την απάντηση της πρώτης προκύπτει ότι επιχειρείται από την πρώτη με εύσχημο τρόπο και με την πάγια πρακτική που μας έχει συνηθίσει η σημερινή κυβέρνηση, που μετέρχεται τη λογική του… στρίβειν δια του αρραβώνος, προκειμένου να απεκδυθεί αργά και σταθερά των ευθυνών που έχει απέναντι στους κατοίκους του Ανατολικού Πηλίου και ειδικότερα για το έργο της β΄ φάσης του περιφερειακού δρόμου της Ζαγοράς. Ένα πάγιο αίτημα χρόνων των κατοίκων της περιοχής, που φαίνεται ότι παρακάμπτεται από την τελευταία μεγάλη χρυσή ευκαιρία, που ακούει στο όνομα Δ΄ ΚΠΣ και το οποίο όπως όλα δείχνουν παραπέμπεται στις καλένδες, επιλέγοντας αντ΄ αυτού τη σύνδεση των παράλιων της Λάρισας και της Μαγνησίας, αναβαθμίζοντας έτι περαιτέρω τον κεντροβαρή ρόλο της γείτονος στο χώρο της Κεντρικής Ελλάδος. Γιατί δεν μας το λένε ευθέως οι της Περιφέρειας, χωρίς πολλές – πολλές φιοριτούρες και περικοκλάδες και ακροβατούν πίσω από βερμπαλιστικά φληναφήματα του ανώνυμου Γραφείου Τύπου, για δήθεν αντιπολιτευτική διάθεση προς την κυβέρνηση από τη σημερινή διοίκηση της ΝΑΜ; Γιατί κουράζονται με επικοινωνιακά τρυκ και επιχειρήματα που πλέον δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά…
Α.Τ.

Δεν ήξερε,
δε ρώταγε;
Ο νεόκοπος Αντιδήμαρχος πληροφορηθήκαμε ότι βυσσοδομούσε κατά του υπογράφοντος χθες το μεσημέρι στην ομάδα Πλειοψηφίας. Ο λόγος; Επειδή δεν βάλαμε την ανακοίνωσή του που περιέγραφε όλα όσα στοιχειωδώς είχε υποχρέωση να κάνει η υπηρεσία του στις προχθεσινές πλημμύρες και μάλιστα με το αζημίωτο. Για το χθεσινό ολίσθημά του, να θεωρεί μπιστικούς του, είναι δικαιολογημένος, γιατί μαθαίνει ακόμη και είναι στη φάση της ενημέρωσης, φαίνεται δε πως αλλιώς είχε μάθει τόσα χρόνια. Την επόμενη φορά όμως να είναι πιο προσεκτικός τι λέει και πού το λέει, γιατί από το βούρκο των ορμητικών νερών που κόλλησε με το αμάξι του προχθές το πρωί, θα έχει κολλήσει, πολύ νωρίς, στο βούρκο της πολιτικής αλαζονείας και αναξιοπιστίας…
Α.Τ.

Δεν φτάνουν
τα μπαλώματα
Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες που προκάλεσαν σε πολλές γειτονιές του Βόλου καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι μόνο οι διορθωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο όμβριων υδάτων δεν μπορούν να θωρακίσουν την πόλη. Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι χρειάζονται επικαιροποιημένες μελέτες, που θα λαμβάνουν υπόψιν τους τη νέα μορφή της πόλης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της εποχής. Μελέτες που την επόμενη πενταετία θα οδηγήσουν σε ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις, προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Βόλος έχει πληρώσει τις πλημμύρες με πολλά θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές στο παρελθόν.
Χ.Μ.

Ετοιμοι
να ξεσηκωθούν
Για… εξέγερση ετοιμάζονται οι καταστηματάρχες της παραλίας του Βόλου. Όχι εξαιτίας της επαναστατικής μόδας των ημερών, αλλά λόγω των αποφάσεων της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, οι οποίες αν εφαρμοστούν θα τους οδηγήσουν -όπως δηλώνουν πολλοί απ’ αυτούς- σε οικονομικό στραγγαλισμό!
Φοβούνται οι μαγαζάτορες ότι η κατασκευή της πλωτής εξέδρας μέσα στο λιμάνι, που θα φιλοξενήσει καφετερία, αναψυκτήριο και εστιατόριο, θα τινάξει στον αέρα κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού. Είναι δυνατόν κρατικές υπηρεσίες να νοικιάζουν έναντι ευτελούς τιμήματος την ίδια τη θάλασσα; αναρωτιούνται όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες παραλιακών καταστημάτων, οι οποίοι τα βάζουν και με το σωματείο τους, διότι ακόμη δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα! Ο φόβος της οικονομικής επιβίωσης -και μάλιστα τέτοιες εποχές- τους τρομάζει. Κάποιοι δοτοί όμως έχουν πάρει τις περίεργες αποφάσεις τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα απολογηθούν και μάλιστα σύντομα σ’ αυτούς που αδικούν κατάφορα.
«Τ»

Οι δημοσκοπήσεις
των γεγονότων
Με αγωνία περιμένουν οι πολιτικοί αναλυτές την αποτύπωση των τελευταίων γεγονότων στις δημοσκοπήσεις και τον αντίχτυπο που δημιουργήθηκε στην ελληνική κοινή γνώμη. Σήμερα θα δημοσιοποιηθούν κάποιες έρευνες, οι οποίες όμως δεν καταγράφουν ακόμη την πλήρη εικόνα, αφού τα γεγονότα είναι «ζεστά» και εξελισσόμενα. Στο τέλος της καινούργιας εβδομάδας τα σπουδαιότερα. Πάντως θα υπάρχουν και εκπλήξεις…
Χ.Μ.

Από μικροί στα χαρακώματα!
Φίλος δάσκαλος σε κεντρικό δημοτικό σχολείο του Βόλου μάς περιέγραψε την ακόλουθη σκηνή.
Στη διάρκεια ενός διαλλείματος οι μαθητές, αγοράκια και κοριτσάκια, αποφάσισαν να παίξουν, όπως κάνουν τα παιδιά συνήθως στην ηλικία του δημοτικού στα διαλλείματα.
Ωστόσο, αν και έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε να παίζουν κρυφτό, κυνηγητό, βόλεϊ και τα συναφή παιχνίδια, ο φίλος μάς είπε ότι αυτή τη φορά τα παιδιά άλλαξαν συνήθειες.
Έπαιζαν λοιπόν το παιχνίδι «ΜΑΤ – κουκουλοφόροι». Με όλη την αγνότητα και την παιδικότητα βέβαια που τα διακρίνει. Μάλιστα επειδή κανένα παιδάκι δεν ήθελε να κάνει τον αστυνομικό, έβαλαν τα κοριτσάκια να τους υποδυθούν…
Δεν θα ήθελα να εκφράσω τα προσωπικά μου συμπεράσματα, καλύτερα τη συγκεκριμένη κίνηση να την εκλάβει ο κάθε αναγνώστης, όπως ο ίδιος επιθυμεί…
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου