ΤΟΠΙΚΑ

Μερικοί συνεχίζουν το βιολί τους…

μερικοί-συνεχίζουν-το-βιολί-τους-851206

Περασμένα μεσάνυχτα Παρασκευής σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι των Αθηνών η εβδομαδιαία εκπομπή που ασχολείται με τα ΜΜΕ και με καλεσμένο τον εκπρόσωπο του life style. Τον γνησιότερο εκπρόσωπο μίας γενιάς που γιγαντώθηκε κυρίως μετά το ΄85 και άρχισε να γίνεται κυρίαρχος τρόπος ζωής του σύγχρονου νεοέλληνα μετά το ΄90… Ηταν και είναι ακόμη για πολλούς ο εκφραστής της γνωστής συνταγής, που επιμένει στο σλόγκαν «ωραίοι, πλούσιοι και πετυχημένοι»!!!
Μία γενιά που μετά την αποτυχία των δικών της οραμάτων, κατά τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις γνωριμίες από τη δημοσιογραφία και την πολιτική και μετοίκησε για να βρει την αυτοϊκανοποίησή της στα βόρεια προάστια των Αθηνών και στους κόλπους της υψηλής κοινωνίας. Τα πούρα, η σαμπάνια, τα ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα και οι όμορφες γυναίκες, με τις ειδικά ρετουσαρισμένες, από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τέλειες σωματικές αναλογίες, για τις ανάγκες των ιλουστρασιόν πρωτοσέλιδων των περιοδικών του, έγιναν must και in για τη νέα γενιά της εποχής, που ήθελε με δανεικά λεφτά, που μας τα έδωσαν οι κουτόφραγκοι οι εταίροι μας των… Βρυξελλών για άλλους σκοπούς και εμείς με άγαρμπο τρόπο τα σκορπούσαμε δεξιά και αριστερά, για να απεκδυθούμε δήθεν την καραβλαχιά του ευρωπαϊκού επαρχιωτισμού μας και του αποπνικτικού κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος που αποπνέει η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες. Μίας κοινωνίας που προσπαθεί να παρφουμαριστεί, προκειμένου να αποτινάξει τη λίγδα που κουβαλά στο γονιδίωμά της, για να νιώσει δήθεν Ευρωπαία. Ευρωλιγούρηδες ήταν ο χαρακτηρισμός που είχε αποδοθεί σε πολλούς από τους οπαδούς αυτής της νοοτροπίας.
Ο άνθρωπος δεν μπορούσε λοιπόν να καταλάβει, γιατί οι σημερινοί νέοι τα σπάνε. Εύρισκε όμως ερείσματα στη δική του γενιά που πετούσε πέτρες στις δυνάμεις της καταστολής, αλλά όχι και στους σημερινούς, που τα έχουν όλα στο… πιάτο τους.
Δεν μπορούσε να καταλάβει ότι η νέα γενιά της χώρας, η πιο προνομιούχος όλων των εποχών, είναι φυσικό να αντιδρά με τον τρόπο που αντιδρά. Γιατί όταν υπάρχει έλλειμμα ιδεολογίας και οράματος, τότε έρχεται να τα καλύψει η βία. Όταν υπάρχει απαξίωση και διαφθορά, όταν δεν υπάρχει μέτρο, συνέπεια και σεμνότητα από αυτούς που την ευαγγελίστηκαν, για τους δικούς τους ωφελιμιστικούς λόγους, τότε είναι εύλογο να υπάρχει αντίδραση. Ακόμη και ο πονηρός Σαρακατσάνος πολιτικός της γείτονος το εμπέδωσε έγκαιρα και ζήτησε να αναζητηθούν εγκαίρως τα αίτια της κοινωνικής αναταραχής, που συγκλονίζει αυτή την περίοδο την ελληνική κοινωνία. Μόνον ο δικός μας συνεχίζει να το παίζει… Κολωνακιώτης και κάνει πως δεν πήρε χαμπάρι τι συμβαίνει γύρω του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου