ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία στη Σκιάθο για το νερό

ανησυχία-στη-σκιάθο-για-το-νερό-851206

Σε όλους τους τόνους η νομαρχιακή αρχή ξεκαθάρισε σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου ότι το δίκτυο ύδρευσης στο νησί θα ξανακλείσει, εάν δεν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που συνοδεύουν την απόφαση προσωρινής άρσης από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Μαγνησίας.

Με τη συμμετοχή του νομάρχη Απ. Παπατόλια και των αντινομαρχών Ν. Ντίτορα και Ντίας Βουβαλούδη το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Σκιάθου παρακολούθησε πλήθος δημοτών του νησιού, οι οποίοι βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες εφιαλτικές στιγμές χωρίς σταγόνα νερού μετά τη δημοσιοποίηση εργαστηριακών αναλύσεων που έδειξαν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο.
Από προχθές με απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας και με αποκλειστικό σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας το δίκτυο ύδρευσης άνοιξε, σε καμία περίπτωση, όπως καθίσταται σαφές, για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση, παρά μόνο για λάτρα και την κάλυψη αναγκών υγιεινής.
Αν και μόλις βγήκε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα για το νησί της Σκιάθου, διαφαίνονταν κλίμα «πολεμικό» εκ μέρους της δημοτικής αρχής, χθες διαπιστώθηκε απόλυτη συναίνεση και απόλυτη συμφωνία όλων των πλευρών για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο εξής, ώστε η Σκιάθος να κλείσει οριστικά το ζήτημα με το επικίνδυνο πόσιμο νερό.
Τη νέα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου ζήτησε ο νομάρχης, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση γύρω από το θέμα και κυρίως να διασφαλιστεί ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται.
Ο κ. Παπατόλιας υπερασπίστηκε της απόφασης για κλείσιμο του δικτύου ύδρευσης, σημειώνοντας ότι η τοπική κοινωνία χρειαζόταν ένα θετικό σοκ, ώστε το σοβαρό πρόβλημα να πάψει να «κρύβεται κάτω από το χαλί».
Μέσα από την κρίση που δημιουργήθηκε, μόνο κερδισμένη θα βγει η Σκιάθος, αφού θα δρομολογούνται λύσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως είπε.
Με κοινές και συντονισμένες ενέργειες θα διεκδικηθούν έργα που πρέπει να γίνουν, καθώς και θα τεθεί σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει νέες γεωτρήσεις, καθαρισμό των δεξαμενών, αλλαγή του αντλιοστασίου κ.α.
Σημείο στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση για την προστασία της υγείας των παιδιών και των ηλικιωμένων, είναι να τοποθετηθούν στις βρύσες φίλτρα χαλκού και ψευδάργυρου, που απορροφούν το στοιχείο του υδράργυρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου