ΤΟΠΙΚΑ

«Ρωσικά» ροδάκινα και νεκταρίνια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

ρωσικά-ροδάκινα-και-νεκταρίνια-στο-149982

Συμφωνία με την Οργάνωση των παραγωγών Ημαθίας για την τροφοδοσία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με νεκταρίνια και ροδάκινα, υπέγραψε χθες ο Δήμος Βόλου δια του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολου Παντσά.

Η διαδικασία αυτή δρομολογήθηκε έπειτα από την παρέμβαση της ΚΕΔΕ και την απόφαση της Κυβέρνησης, τα νεκταρίνια και τα ροδάκινα που δεν θα προωθηθούν στη ρωσική αγορά λόγω του ρωσικού εμπάργκο σε ευρωπαϊκά προϊόντα, να μοιραστούν τελικά σε ιδρύματα και δομές κοινωνικής παρέμβασης.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συμφωνία των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών Ημαθίας, η Οργάνωσή τους θα παραδώσει στους δικαιούχους φορείς σημαντικές ποσότητες φρούτων έως την 30η -9-2014. Οι ποσότητες αυτές θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές εμπορίας και θα φέρουν ανεξίτηλη ένδειξη «προϊόν προοριζόμενο για δωρεάν διανομή». Την ευθύνη μεταφοράς στον συμβαλλόμενο φορέα αναλαμβάνει η Οργάνωση παραγωγών. Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα διενεργούν τους προβλεπόμενους ελέγχους ποιότητας και ο δικαιούχος φορέας αναλαμβάνει την ευθύνη να τα μοιράσει αποκλειστικά στα επωφελούμενα μέλη των κοινωνικών του δομών, αποδεχόμενος κάθε κοινοτικό και εθνικό έλεγχο.

Με το «Συμφωνητικό παράδοσης και παραλαβής αποσυρόμενων προϊόντων ΚΑΝ(ΕΚ) 1308/2013 ΚΑΙ ΚΑΝ(ΕΚ) 543/2011» μεταξύ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και της Οργάνωσης των παραγωγών, θα διασφαλιστεί η ροή των παραπάνω προϊόντων έως τέλος Σεπτεμβρίου. Η διανομή των προϊόντων στο Δήμο Βόλου θα γίνει μέσα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, που στεγάζεται στην περιοχή Καραγάτς (Ολυμπιονίκη Αγνώντα – Κουρουνιώτη), στις επωφελούμενες οικογένειες (περίπου 750), όπως προβλέπει η σύμβαση με τους παραγωγούς της Ημαθίας, με βάση την κανονική ροή των ραντεβού παροχής ειδών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου