ΤΟΠΙΚΑ

Αδειάζουν τα καλάθια του κοινωνικού παντοπωλείου

αδειάζουν-τα-καλάθια-του-κοινωνικού-π-432755

Η Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας καλεί την τοπική κοινωνία να συνδράμει την προσπάθεια

Εκκληση απευθύνουν στην τοπική κοινωνία τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, προκειμένου να ενισχύσουν τα καλάθια του κοινωνικού παντοπωλείου, καθώς έχουν μειωθεί οι προσφορές τους τρεις τελευταίους μήνες. «Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα που να περισσεύουν. Οπως όλοι, όμως, ξέρουμε το πιο φτηνό προϊόν (γάλα, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη κλπ) κοστίζει μόνο 1 ευρώ. Αν όλοι προσφέρουμε από ένα τέτοιο προϊόν, θα μαζέψουμε πολλά και θα βοηθήσουμε έτσι τους συνανθρώπους μας, που έχουν άμεση ανάγκη» αναφέρουν τα μέλη της Λέσχης.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και των εθελοντών της, συγκεντρώνει τρόφιμα από εννέα μάρκετ του Βόλου, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η ανταπόκριση του κόσμου, παρά την οικονομική κρίση, ήταν πρωτοφανής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Παράλληλα, τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει και στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική, καλάθι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η ομάδα της Λέσχης Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας στο Βόλο, απαρτίζεται από πενήντα άτομα με πολυετή εμπειρία στα αλεξίπτωτα, και σε ασκήσεις που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, όπως σε φυσικές καταστροφές (πλημμύρες-πυρκαγιές), διασώσεις σε βουνό, υπό διαφορετικές και ενίοτε αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς και με διασώσεις σε θάλασσα. Τα μέλη της ίδιας Λέσχης συνεισφέρουν και στον κοινωνικό τομέα, στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για απόρους, συσσίτια κλπ. Κατά συνέπεια, τα μέλη της Λέσχης θέτουν εαυτούς στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας εθελοντικά την πολυετή εμπειρία τους «για την κάλυψη εκτάκτων περιστατικών που αφορούν περιπτώσεις όπως διασώσεις σε φυσικές καταστροφές» όπως επισημαίνουν σε γραπτή ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, πέρα από την εθελοντική κοινωνική προσφορά, ο αρμόδιος εκπαιδευτής της Λέσχης, εκπαιδεύει τα μέλη της σε θέματα διάσωσης, ενώ από 1η Ιουνίου έως και 30 Αυγούστου, όπως κάθε καλοκαιρινή περίοδο, η Λέσχη κάνει εθελοντικές περιπολίες πυρασφάλειας κάθε μεσημέρι από τις 15.00 μέχρι τις 20.00 με δύο οχήματα και ανάλογα πληρώματα, σε όλη τη Μαγνησία (Ανατολικό και Νότιο Πήλιο, Ανάβρα, Οθρυ Αλμυρού κα). «Κάθε χρόνο συνεχίζουμε πιο δυνατά» υπογραμμίζουν τα μέλη της Λέσχης και προσθέτουν «εκεί που υπηρετήσαμε, πήγαμε εθελοντικά χωρίς να μας το επιβάλλει κανείς. Αρα ο εθελοντισμός, καταλήγουν, είναι τρόπος ζωής για μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου