ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας για να γεμίζουν τα ράφια

αγώνας-για-να-γεμίζουν-τα-ράφια-175012

Ανοιχτό και στη διάρκεια του Αυγούστου το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί, κυριολεκτικά, οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, προκειμένου να παραμένουν γεμάτα τα ράφια και να προμηθεύονται τα απαραίτητα 520 άπορες οικογένειες της περιοχής μας. Η κοινωνική δομή, που παραμένει σε λειτουργία και στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενισχύεται χάρη στις άοκνες προσπάθειες του έμψυχου δυναμικού και τις γενναιόδωρες προσφορές της τοπικής κοινωνίας, φορέων, επιχειρήσεων και πρόσφατα της Μητρόπολης Δημητριάδος, που δώρισε ικανές ποσότητες λαδιού, ρυζιού και ζυμαρικών.

Οι ανάγκες είναι αναμφίβολα αυξημένες και οι προσφορές του κόσμου εμφανώς μειωμένες λόγω θερινής σεζόν και διακοπών, ενώ την ίδια στιγμή εντείνονται οι προσπάθειες των ιθυνόντων, προκειμένου να καλύπτονται οι καθημερινές ελλείψεις, σε δύσκολες εποχές.

«Ανάγκες έχουμε πάρα πολλές τώρα το καλοκαίρι, επειδή ο κόσμος ασχολείται με την ξεκούρασή του και είναι λογικό. Τα σχολεία είναι κλειστά, αρκετές επιχειρήσεις το ίδιο, προϊόντα πολλά δεν υπάρχουν σε σχέση με άλλες εποχές, το γενικό κλίμα δεν είναι υπέρ των δραστηριοτήτων αυτών, γι’ αυτό κι εμείς καταβάλλουμε διαρκείς προσπάθειες και απευθύνουμε παράλληλα εκκλήσεις προς όλους τους συμπολίτες μας, να μην ξεχνούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Παντσάς.

Καταβάλλονται, όπως είναι προφανές, μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να παραμένουν γεμάτα τα ράφια, και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, συνεχίζονται αδιαλείπτως οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι υπεύθυνοι, προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο σημείο αυτό, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση, ζητώντας «τη βοήθεια του κόσμου, για να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ούτως ώστε να μην έχουμε κανένα κενό». Το σημείο στο οποίο δίνεται έμφαση από τους αρμόδιους είναι η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου κυρίως με μακαρόνια, φασόλια και φακές, προκειμένου να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των δικαιούχων.

Η προτροπή «όπου μπορεί να βοηθάει ο κόσμος είναι πάρα πολύ καλό», διατυπώνεται από τους υπεύθυνους του κοινωνικού παντοπωλείου προς κάθε κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η προσφορά αγάπης, είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ο θεμέλιος λίθος της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου