ΤΟΠΙΚΑ

Στο άκουσμα του ΕΝΦΙΑ πάγωσαν οι πωλήσεις στην αγορά

στο-άκουσμα-του-ενφια-πάγωσαν-οι-πωλήσ-160322

Στράφι φαίνεται ότι πήγαν τελικά για τον εμπορικό κόσμο του Βόλου οι θερινές εκπτώσεις. Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωσή τους, οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι η ανακοίνωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ΕΝΦΙΑ «έκαψε» τις θερινές εκπτώσεις.

Ερωτηθείς οι καταστηματάρχες του Βόλου πως κινήθηκαν οι φετινές θερινές εκπτώσεις, απαντούν με τη φράση «ήταν στραβό το κλίμα…». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων έγινε περίπου στα μέσα των θερινών εκπτώσεων και από εκείνη τη στιγμή, οι επαγγελματίες τονίζουν ότι αυτομάτως «πάγωσαν» και οι αγορές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των εμπόρων, κάνουν λόγο για πτωτικούς τζίρους σχετικά με τις αντίστοιχες περσινές καλοκαιρινές εκπτώσεις. Βέβαια ως συνήθως καλύτερα φαίνεται πως κινήθηκαν τα είδη ένδυσης και υπόδησης, με τα ηλεκτρικά να ακολουθούν και στην τελευταία γραμμή να έρχονται τα είδη σπιτιού.

«Η ψυχολογία των καταναλωτών είναι το Α και το Ω για την εμπορική αγορά» τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσέλιος προσθέτοντας ότι «από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, πάγωσαν οι αγορές στα καταστήματα. Πραγματικά είναι απαράδεκτο και μας προκάλεσε μεγάλη ζημιά ότι ανακοινώθηκε ο ΕΝΦΙΑ στην καρδιά της εκπτωτικής περιόδου».

Πριν την ανακοίνωση του ΕΝΦΙΑ, που σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο «έκαψε» τις εκπτώσεις και πάλι οι καταναλωτές ήταν φειδωλοί στις αγορές τους και περιορίζονταν στα απολύτως απαραίτητα. «Εχουν περάσει οι εποχές στις οποίες ο καταναλωτής κατέβαινε στην εμπορική αγορά για να αγοράσει ένα πράγμα και στο τέλος έφευγε με δύο. Πλέον τα περιορισμένα χρήματα δεν επιτρέπουν στον κόσμο να παρασυρθεί στις αγορές του. Αγοράζει μόνο ό,τι χρειάζεται», καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας.

Μάλιστα όσον αφορά τα ποσοστά των φετινών εκπτώσεων, ήταν πολύ υψηλά αφού ξεκίνησαν από 30% και «άγγιξαν» μέχρι και το 70%, κυρίως σε είδη ένδυσης και υπόδησης. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι οι θερινές εκπτώσεις θα ισχύουν μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου