ΤΟΠΙΚΑ

Έπεσαν τα ρολά στην αγορά

έπεσαν-τα-ρολά-στην-αγορά-162524

Ρολά κατέβασαν ήδη από την Πέμπτη πολλά καταστήματα του Βόλου ενόψει Δεκαπενταύγουστου. Σήμερα η εμπορική αγορά του Βόλου αναμένεται να παραμείνει κλειστή στο σύνολό της μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για… «δημιουργία τριημέρου απόδρασης».

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ωστόσο μεμονωμένες περιπτώσεις καταστηματαρχών θα ανοίξουν κανονικά το Σάββατο. Μάλιστα ορισμένοι καταστηματάρχες είχαν αναρτήσει από χθες στις βιτρίνες των καταστημάτων τους ανακοινώσεις, με τις οποίες ενημέρωναν τους καταναλωτές ότι θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα. Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης σήμερα πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ στο Βόλο.

Τα δεδομένα του Εμπορικού Συλλόγου

Συνεκτιμώντας τα δεδομένα της περιόδου, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου εδώ και μέρες είχε ανακοινώνει την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η αγορά θα παραμείνει κλειστή σήμερα, τόνισε ότι τα Σάββατα για πολλούς δεν είναι εργάσιμη ημέρα και σε συνδυασμό με την αργία της Παρασκευής (Δεκαπενταύγουστος) και της Κυριακής 17/8 δημιουργούν ένα τριήμερο – ευκαιρία απόδρασης.

Επίσης ανέφερε ότι οι υψηλές, λόγω εποχής, θερμοκρασίες αποτρέπουν την επίσκεψη στην αγορά και οδηγούν τον κόσμο στις παραλίες αλλά και πως δεν προβλέπεται καμιά έλευση κρουαζιερόπλοιου τις ημέρες αυτές στο λιμάνι του Βόλου.

Στο μεταξύ το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου διαβεβαιώνει τα μέλη του, ότι οι αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς λαμβάνονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών πρωτίστως και το άνοιγμα των καταστημάτων σε πραγματικά παραγωγικές ημέρες και ώρες.

Κλειστά τα αρτοποιεία

Στο πλαίσιο του Δεκαπενταύγουστου κλειστά από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα παραμείνουν και τα αρτοποιία του Βόλου. Ηδη από χθες πολλοί καταναλωτές έσπευσαν στα αρτοποιεία να προμηθευτούν ψωμί για τέσσερις ημέρες, αφού οι φούρνοι θα ανοίξουν ξανά την ερχόμενη Δευτέρα 18 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου και Περιφέρειας Μαγνησίας «Η Δήμητρα» επισημαίνει ότι σήμερα τα αρτοποιεία Βόλου και Νέας Ιωνίας θα είναι κλειστά.

Στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στις 16 Αυγούστου, συγκλίνουν επίσης κρεοπωλεία, χρυσοχοεία και καταστήματα οπτικών τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις.

Σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα ανοιχτά

Τέλος ανοιχτά σε αντίθεση με το υπόλοιπο σύνολο της εμπορικής αγοράς του Βόλου θα παραμείνουν τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, τα οποία θα είχαν κανονικό ωράριο Σαββάτο, δηλαδή τα πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και τα σούπερ μάρκετ από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου