ΤΟΠΙΚΑ

Σάββατο σαν… Κυριακή το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

σάββατο-σαν-κυριακή-το-τριήμερο-του-164884

Στα δύο θα χωριστεί για ακόμη μια φορά η εμπορική αγορά του Βόλου. Στο πλαίσιο λοιπόν του Δεκαπενταύγουστου το Σάββατο 16 Αυγούστου, στο σύνολό της η εμπορική αγορά του Βόλου θα παραμείνει κλειστή.

Στον αντίποδα του συνόλου της αγοράς θα βρίσκονται ξανά τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με συνεχόμενο ωράριο από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Για το κλείσιμο της αγοράς το Σάββατο 16 Αυγούστου, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, εξέδωσε ανακοίνωση ως προς την ενημέρωση των μελών και των καταναλωτών, τονίζοντας ότι το Δ.Σ. κατέληξε ομόφωνα στη συγκεκριμένη απόφαση συνεκτιμώντας τα δεδομένα της περιόδου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η αγορά θα παραμείνει κλειστεί στις 16 Αυγούστου, αναφέρει ότι τα Σάββατα για πολλούς δεν είναι εργάσιμη ημέρα και σε συνδυασμό με την αργία της Παρασκευής (Δεκαπενταύγουστος) και της Κυριακής 17/8 δημιουργούν ένα τριήμερο – ευκαιρία απόδρασης.

Επίσης τονίζει ότι οι υψηλές, λόγω εποχής, θερμοκρασίες αποτρέπουν την επίσκεψη στην αγορά και οδηγούν τον κόσμο στις παραλίες αλλά και πως δεν προβλέπεται καμιά έλευση κρουαζιερόπλοιου τις ημέρες εκείνες στο λιμάνι του Βόλου.

Στο μεταξύ το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου διαβεβαιώνει τα μέλη του, ότι οι αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς λαμβάνονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών πρωτίστως και το άνοιγμα των καταστημάτων σε πραγματικά παραγωγικές ημέρες και ώρες.

Ψωμί για τέσσερις ημέρες

Ψωμί για τέσσερις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν οι καταναλωτές της Μαγνησίας αύριο Πέμπτη, αφού οι φούρνοι θα ανοίξουν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα 18 Αυγούστου. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου και Περιφέρειας Μαγνησίας «Η Δήμητρα» επισημαίνει ότι το Σάββατο 16 Αυγούστου τα αρτοποιεία Βόλου και Νέας Ιωνίας θα είναι κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα παραμείνουν επίσης στο Βόλο στις 16 Αυγούστου τα κρεοπωλεία, τα καταστήματα οπτικών και τα χρυσοχοεία.

Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Σε αντίθετη με το σκηνικό στην υπόλοιπη αγορά του Βόλου ανοιχτά θα παραμείνουν το ερχόμενο Σάββατο τόσο τα πολυκαταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ. Οσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας τους τα πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και τα σούπερ μάρκετ από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου