ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισαν από εκδρομείς τα καταλύματα της Μαγνησίας

γέμισαν-από-εκδρομείς-τα-καταλύματα-τ-162486

Ασφυκτικά γεμάτα είναι όλων των ειδών τα καταλύματα σε όλη τη Μαγνησία από τουρίστες και από αδειούχους, σύμφωνα με επαγγελματίες του τουρισμού, όπως ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και κάμπινγκ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Τόσο Ελληνες από διάφορες περιοχές της χώρας όσο και ξένοι τουρίστες προτίμησαν την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας για τις διακοπές τους και, κυρίως, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, αποδεικνύοντας πως η Μαγνησία και το Πήλιο είναι αγαπημένος προορισμός διακοπών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, η πληρότητα στα δωμάτια των ξενοδοχείων το Δεκαπενταύγουστο φτάνει το 100%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ένα δίκλινο δωμάτιο στη Μαγνησία φτάνει κατά μέσο όρο τα 70 ευρώ. Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε πως ο λόγος που οι αδειούχοι και οι τουρίστες προτιμούν την περιοχή μας για τις διακοπές τους είναι οι πολύ καλές τιμές που υπάρχουν στα δωμάτια.

Ελαφρώς μικρότερη, ωστόσο, είναι η πληρότητα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια η οποία κυμαίνεται από 80 έως 90%. Ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και ξενώνων Μαγνησίας, κ. Νίκος Κλειτσογιάννης, βλέπει ότι η κίνηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια φέτος είναι μειωμένη παρ’ όλο που οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, επισημαίνει πως ο κόσμος πλέον διαμένει από μία έως τρεις ημέρες έχοντας μειώσει τις ημέρες των εκδρομών.

Η ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων δωματίων στην παραθαλάσσια Μηλίνα, κ. Ευαγγελία Ζούζουλα, ανέφερε πως τα δωμάτια που διατηρεί είναι όλα κλεισμένα για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου αλλά η κίνηση σε σχέση με περασμένες χρονιές είναι φανερά μειωμένη, καθώς τα προηγούμενα καλοκαίρια πολλοί εκδρομείς της τελευταίας στιγμής δεν έβρισκαν δωμάτια.

«Πνίγηκαν» τα νησιά

Στα νησιά των Βορείων Σποράδων η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 100% με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν εύκολα κάποιο κατάλυμα οι τελευταίοι εκδρομείς που σκέφτονται να επισκεφθούν τα νησιά.

Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Σκιάθου, η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 100% με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άλλα δωμάτια για τον κόσμο, σύμφωνα με την πρόεδρο της ένωσης ενοικιαζομένων δωματίων, κ. Συνοδή Αρμαμέντου.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα ξενοδοχεία της Σκιάθου. Ωστόσο, για το νησί της Σκιάθου αυτή η πληρότητα είναι συνηθισμένη εικόνα για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού, κ. Θωμάς Κουκουλάκης. Μάλιστα, οι τουρίστες αγγίζουν τους 25.000 περίπου.

Στα ξενοδοχεία της Σκοπέλου, η πληρότητα έχει φτάσει στο 100%, εικόνα που θυμίζει καλοκαίρια του 2006 και του 2007, γεγονός στο οποίο βοήθησαν οι έγκαιρες κρατήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Σκοπέλου, κ. Ιωάννη Γιολδάση, πολλές κρατήσεις οι οποίες συνοδεύονταν από προσφορές με καλύτερες τιμές έγιναν από το χειμώνα με αποτέλεσμα η μέση τιμή για αυτές τις κρατήσεις να είναι περίπου 20 ευρώ φθηνότερη από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Στη φετινή πληρότητα των ξενοδοχείων του νησιού βοήθησαν τόσο τα πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με το Βόλο, τον Αγιο Κωνσταντίνο και την Εύβοια καθώς και κάποια φθηνά εισιτήρια πλοίων της γραμμής όσο και οι πτήσεις που φτάνουν στα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου.

Κανέναν ελεύθερο δωμάτιο δεν έχει μείνει στα ξενοδοχεία της Αλοννήσου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού, κ. Κώστα Ευσταθίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλή προβολή του νησιού και η αύξηση του καταδυτικού τουρισμού βοήθησαν ώστε η τουριστική κίνηση να είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Το αδιαχώρητο με τις σκηνές

Μεγάλη είναι και η πληρότητα στα κάμπινγκ της περιοχής του Πηλίου αυτή την περίοδο με Ελληνες και ξένους τουρίστες να επιλέγουν την εναλλακτική διαμονή της κατασκήνωσης.

Στη Μηλίνα, ο ιδιοκτήτης κάμπινγκ, κ. Δήμος Κυριακού, σημειώνει πως η πληρότητα είναι πάνω από 90% με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής χώρος για άλλους κατασκηνωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου