ΤΟΠΙΚΑ

Απαράδεκτοι κατασκηνωτές ~ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΟΥ

απαράδεκτοι-κατασκηνωτές-εικονεσ-ντ-179094

Καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για ελεύθερο κάμπινγκ χωρίς κανόνες

Σε σκουπιδότοπο και βόθρο… έχει μετατραπεί παραλία του Χορευτού, σύμφωνα με καταγγελίες καταστηματαρχών της περιοχής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από τους κατασκηνωτές που επιδίδονται ανενόχλητα σε ελεύθερο κάμπινγκ. Το πρόβλημα στην περιοχή εντείνεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα, καθώς στην ακτή γίνεται κατάληψη από δεκάδες σκηνές.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα σε παραλία του Χορευτού έχει εξοργίσει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και τους ιδιοκτήτες κάμπινγκ, αφού δεν υπάρχει σεβασμός των κατασκηνωτών ούτε προς το φυσικό περιβάλλον αλλά ούτε προς τους υπόλοιπους τουρίστες και ντόπιους κατοίκους του χωριού.

Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, οι κατασκηνωτές μαζί μα τα σκυλιά τους πολλές φορές αφοδεύουν ελεύθερα και ανενόχλητα πάνω στην άμμο, στα μονοπάτια, στους δρόμους, στα περιβόλια και τα κτήματα γύρω απ’ τα σπίτια της περιοχής.

«Πραγματικά δεν σέβονται τίποτα και κανέναν. Το τοπίο θυμίζει έναν απέραντο βόθρο και σκουπιδότοπο και όταν φυσάει μπορεί τα χαρτιά υγείας να φτάσουν και μέχρι τις αυλές μας. Η πρόσβαση στη θάλασσα γίνεται με μεγάλη δυσκολία γιατί δεν ξέρεις πού να πατήσεις, αλλά δυστυχώς πολλές φορές ακόμη και κολυμπώντας έρχεσαι στη κυριολεξία αντιμέτωπος με τις ακαθαρσίες» σημειώνει κάτοικος καταστηματάρχης του Χορευτού, επισημαίνοντας πως η ανεξέλεγκτη κατάσταση αλλοιώνει σημαντικά το φυσικό περιβάλλον, το επιβαρύνει και το καταστρέφει οικολογικά.

Όπως περιγράψουν καταστηματάρχες του Χορευτού, τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης όλα και περισσότερα άτομα στρέφονται προς το ελεύθερο κάμπινγκ.

Ωστόσο το παράδοξο είναι, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες ότι καταφτάνουν στην περιοχή τουρίστες με πολυτελή Ι.Χ. που επιδίδονται σε ελεύθερο κάμπινγκ είτε αλλοδαποί που έχουν ενημερωθεί μέσω Facebook ή Twitter ότι στην περιοχή «επιτρέπεται» το ελεύθερο κάμπινγκ, αφού δεν διενεργείται κανένας έλεγχος ούτε από το Δήμο, ούτε από το Λιμεναρχείο ούτε από την Κτηματική Υπηρεσία.

«Ο Δήμος είναι όπως όλα τα χρόνια της θητείας του άφαντος και η αστυνομία με ένα και δυο άτομα ανήμπορη να ανταπεξέλθει και να επιβάλλει το νόμο. Για όλα αυτά και επειδή όπως καταλαβαίνετε κινδυνεύει και η δημόσια υγεία ζητάμε την άμεση επέμβαση όλων των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος», επισημαίνουν στο τέλος οι ίδιοι.

Τι προβλέπει ο νόμος

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Χορευτό υπάρχει δημοτικό κάμπινγκ, ωστόσο εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό αφού δεν έχει λάβει στην σχετική άδεια. Τέλος σύμφωνα με το νόμο «Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το αστυνομικό ή λιμενικό όργανο και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) του ν.2696/1999 (Α’ 57). Σε ελέγχους από μικτά συνεργεία, την ποινή του προστίμου επιβάλλει το αστυνομικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου