ΤΟΠΙΚΑ

Οι Μεσογειακοί Αγώνες

οι-μεσογειακοί-αγώνες-851206

Υπάρχουν στιγμές που ένας δημοσιογράφος προσέρχεται σε μία συνέντευξη, με την ελπίδα ότι αυτά που θα ακούσει, θα τον πείσουν ότι όλα όσα ακούει, διαβάζει ή βλέπει μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Θέλει να πιστεύει ότι είναι πεπλανημένος και ότι έχει πέσει θύμα δημοσιογραφικών υπερβολών ή δημοσιευμάτων που κινούνται από σκοπιμότητες ή ότι το ίδιο συμβαίνει και από τις δηλώσεις των πολιτικών ότι οι γκρίζες αναφορές τους για τη σημερινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση κινούνται αποκλειστικά από αντιπολιτευτική διάθεση. Όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες πτυχές. Κάτι τέτοιο θα ήταν ψέμα. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν πολλοί, ο δρόμος προς τον παράδεισο είναι στρωμένος από σκοπιμότητες. Φαίνεται, ωστόσο να μην υπάρχει από πουθενά φως και ίχνος ελπίδας και αισιοδοξίας. Όλοι συμφωνούν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα. Πόσο μάλλον όταν οι απόψεις αυτές, εκφέρονται από άτομα που μόνον εχθρικά διακείμενες δεν είναι προς τη σημερινή κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της χθεσινής συνέντευξης στην οποία προσεκλήθησαν οι δημοσιογράφοι από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής, το Γ. Σούρλα, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των έργων των Μεσογειακών Αγώνων. Μία συνέντευξη στην οποία παραβρέθησαν και οι Δήμαρχοι Βόλου και Κάρλας, καθώς και ο πρόεδρος του ΤΕΕ. Ο τελευταίος με την πλειάδα των επαφών λόγω της ιδιότητάς του, μίλησε για «αθηνοκεντρική αντίληψη των ιθυνόντων» που δεν κρύβουν, όπως είπε, τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως οι Μεσογειακοί, γίνονται εκτός Αθηνών. Από την άλλη ο ίδιος ο κ. Σούρλας, δεν συγκράτησε την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά πολλών συναδέλφων του – υπουργών. Δεν δίστασε μάλιστα να πεί ότι «θα φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, αν δεν βρει ανταπόκριση από τους υπουργούς».
Από την άλλη οι παρευρισκόμενοι έκαναν αναφορά στην προϋπόθεση που βάζει ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης για τη δημιουργία του κωπηλατοδρόμιου στην Κάρλα και που δεν είναι άλλη από την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της εγκατάστασης από τους τοπικούς φορείς, μετά την τέλεση των Αγώνων του 2013. Δηλαδή η ΓΓΑ αποποιείται της υποχρέωσης που έχει η ίδια η Πολιτεία, να συμβάλλει υλικά σε δράσεις που άπτονται με ένα κατ΄ εξοχήν κοινωνικό αγαθό που είναι ο Αθλητισμός. Επιχειρείται με τον τρόπο αυτό να βάλει από την πίσω πόρτα η Πολιτεία τους ιδιώτες, καθώς είναι γνωστό ότι με τα σημερινά δεδομένα η ίδια η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να καλύψει ένα τόσο σημαντικό κόστος, όπως είναι η συντήρηση του κωπηλατοδρόμιου, το οποίο εκτιμάται ότι είναι σε ετήσια βάση τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου