ΤΟΠΙΚΑ

Διαρροή καυστικής ποτάσας

διαρροή-καυστικής-ποτάσας-851206

Ανησυχία προκάλεσε η διαρροή καυστικής ποτάσας από δεξαμενή του πρώην εργοστασίου της ΑΔΕΛΚΑΝ στην περιοχή Πλατάνου, στον Αλμυρό, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις χθες το απόγευμα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλμυρού ήταν έγκαιρη, με αποτέλεσμα να σταματήσει άμεσα η διαρροή και να μην υπάρξει κίνδυνος.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε αμέσως στο σημείο της διαρροής και τη σταμάτησε, ενώ σήμερα η ποσότητα της καυστικής ποτάσας, που έχει εναπομείνει στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, θα τοποθετηθεί με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων σε άλλες δεξαμενές για την ασφαλή φύλαξή της.
Το περιστατικό ανέφερε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και άμεσα οι άνδρες έσπευσαν στο εργοστάσιο της ΑΔΕΛΚΑΝ.
Η διαρροή της καυστικής ποτάσας σημειώθηκε όταν τεχνικός της εταιρίας, που έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΔΕΛΚΑΝ, πραγματοποιούσε έλεγχο της δεξαμενής. Ο τεχνικός ήθελε να διαπιστώσει τι υλικό περιείχε η δεξαμενή με αποτέλεσμα να προκύψει και η διαρροή.
Στη διάρκεια του ελέγχου έσπασε απρόσμενα ο διακόπτης της δεξαμενής, προκαλώντας τη διαρροή της καυστικής ποτάσας στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου. Το συνολικό βάρος της καυστικής ποτάσας ανέρχεται στους τρεις τόνους περίπου.
Μόλις έσπευσαν στο σημείο, οι άνδρες της πυροσβεστικής φορώντας ειδικές στολές, έκλεισαν το διακόπτη και σκέπασαν με χώμα την ποσότητα που διέρρευσε, καθώς πρόκειται για ένα υλικό το οποίο ναι μεν δεν είναι τοξικό, ωστόσο είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία εξαιτίας των αερίων και των αναθυμιάσεων που εκπέμπει.
Αξίζει να αναφερθεί πως στη συγκεκριμένη δεξαμενή υπήρχαν αποθηκευμένοι 14 τόνοι του καυστικού υλικού. Η καυστική ποτάσα υπήρχε στο εργοστάσιο της ΑΔΕΛΚΑΝ, καθώς χρησιμοποιούνταν για τη διατήρηση της ντομάτας που επρόκειτο να επεξεργαστεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου