ΤΟΠΙΚΑ

Εχασαν την ησυχία τους

εχασαν-την-ησυχία-τους-307814

Απ’ όπου εκτρέπεται όλη η κυκλοφορία προς Ιωλκού και Περιφερειακό

«Συγκάτοικοι»… με φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκίνητα- «ντισκοτέκ» και θορυβώδεις μοτοσικλέτες, έχουν γίνει οι κάτοικοι της οδού Μαβίλη, κάτω από τον Περιφερειακό Βόλου. Η κυκλοφοριακή ηχορύπανση, έχει καταστεί μόνιμος… θαμώνας μέσα στο σαλόνι, ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα των 30 περίπου νοικοκυριών της οδού Μαβίλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει υπογραφές διαμαρτυρίας και με έγγραφο που κοινοποιούν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, ζητούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα απαλλάξουν το μικρό δρόμο, από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, που διοχετεύεται από την Κ. Καρτάλη προς την Ιωλκού και τον Περιφερειακό.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ξεκίνησε το δράμα των κατοίκων της οδού Μαβίλη. Η κυκλοφορία από την Κ. Καρτάλη, διοχετεύεται μέσω της οδού Μαβίλη προς την Ιωλκού, προκειμένου τα οχήματα να κατευθυνθούν είτε προς το Πήλιο είτε προς τον Περιφερειακό.

Αντί της οδού Γιάννη Δήμου, οι χρήστες του οδικού δικτύου επιλέγουν τη Μαβίλη προφανώς για να γλιτώνουν την καθυστέρηση στους φωτεινούς σηματοδότες, έχουν γίνει όμως ο εφιάλτης των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

«Εχουμε χάσει τον ύπνο μας. Δεν μπορούμε ούτε να κοιμηθούμε, ούτε να ησυχάσουμε μέσα στα σπίτια μας από την ηχορύπανση. Στο 1,5 μέτρο από τα σαλόνια μας περνούν φορτηγά, λεωφορεία, μηχανάκια και αυτοκίνητα με τη μουσική στη διαπασών. Η κατάσταση είναι δραματική. Μικρό παιδί δεν τολμά να περάσει το κατώφλι της εξώπορτας χωρίς συνοδεία. Υποφέρουμε!», διαμαρτύρονται κάτοικοι της οδού, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ούτε παράθυρο τολμούν να ανοίξουν, ούτε ρούχα να απλώσουν, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη κι όταν παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους έξω από το σπίτι τους, παίζουν… κορώνα- γράμματα. Κι αυτό γιατί, το πλάτος του δρόμου δεν είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα φορτηγά που διέρχονται και στρίβουν στην Ιωλκού, πολλές φορές να «χτυπάνε» παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι έχουν ήδη προχωρήσει σε συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Μεταξύ όσων υπογράφουν και ο δικηγόρος και κάτοικος της οδού, Φάνης Μπέκας, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη εκτροπής της κυκλοφορίας μέσω της Γιάννη Δήμου όπως ίσχυε, προκειμένου να βρουν οι κάτοικοι την ησυχία και την υγεία τους.

Το θέμα, όπως ενημερώθηκε ο ίδιος, πρόκειται να εισαχθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου