ΤΟΠΙΚΑ

Στις 500 οι αιτήσεις των ΕΒΕ

στις-500-οι-αιτήσεις-των-εβε-307896

Που θα προσφύγουν νομικά κατά του ΟΑΕΕ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν είχαν

Τις 500 έχουν φθάσει οι αιτήσεις των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Μαγνησίας, που πρόκειται να κινηθούν νομικά κατά του ΟΑΕΕ, ζητώντας με ομαδικές αγωγές τη διαγραφή χρεών τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, για υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δεν τους παρασχέθηκαν λόγω των οφειλών τους προς το ταμείο τους.

Κάθε μέρα που περνά, ο αριθμός των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων του νομού, που θα κινηθεί νομικά κατά του ΟΑΕΕ, αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι ενημερώνονται για τη δυνατότητα που έχουν να διεκδικήσουν νομικά διαγραφή μέρους του χρέους τους που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη που δεν είχαν, ακριβώς γιατί είχαν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

Υπολογίζεται ότι στο νομό υπάρχουν περίπου 8.000 ανασφάλιστοι ΕΒΕ, λόγω οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, οι οποίοι θα διεκδικήσουν διαγραφή μέρους του χρέους τους.

Το δρόμο για τη νομική προσφυγή κατά του ασφαλιστικού τους φορέα, άνοιξε, γνωμοδότηση, βάσει της οποίας είναι αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός τους από την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις για συμμετοχή στην ομαδική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, οι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, μπορούν να καταθέτουν στα γραφεία της τοπικής Ομοσπονδίας (Π. Μελά, πρώην ταχυδρομείο).

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου