ΤΟΠΙΚΑ

Η Lidl μας πέρασε για …πρόβατα

η-lidl-μας-πέρασε-για-πρόβατα-307928

«Μάντρωσε» εκατοντάδες πελάτες για προσφορές που επαρκούσαν για λίγους

Με άδεια χέρια… και αφού περίμεναν για ώρες στις ατέλειωτες ουρές που είχαν δημιουργηθεί, έφυγαν οι περισσότεροι Βολιώτες που προσέτρεξαν να αγοράσουν τον οβελία… σε τιμή προσφορά 3,99 ευρώ το κιλό όπως διαφήμιζε η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL.

Οι ποσότητες δεν έφταναν ούτε καν για το 1/5 των καταναλωτών και ενώ η αλυσίδα συνέχιζε να διαφημίζει… το φτηνό οβελία. Το ίδιο «διαφημιστικό» κόλπο έγινε για όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι να παρέμβει η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή.

Ρεπορτάζ : ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι ουρές -σύμφωνα με παθόντες Βολιώτες καταναλωτές- έφταναν μέχρι τα απέναντι πεζοδρόμια, τόσο στο μεγάλο κατάστημα της γερμανικής Lidl στην οδό Λαρίσης, όσο και στη Νέα Ιωνία. Μάταια όμως αφού τα τεμάχια που διατέθηκαν τελικά ήταν ελάχιστα σε σχέση με τη ζήτηση που ήταν φυσικό να δημιουργηθεί όταν «διαφημίζεται» πώληση οβελία προς 3,99 ευρώ το κιλό!!

Χθες και έχοντας γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τους καταναλωτές η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γ.Γ Καταναλωτή απέστειλε έγγραφο και ζητά εξηγήσεις από τη Lidl Hellas για την εξάντληση των αποθεμάτων αρνιών.

Ζητά μάλιστα από τη Lidl να χορηγήσει εντός μιας ημέρας αναλυτικά παραστατικά για τον αριθμό των τεμαχίων αρνιών που είχε προμηθευτεί, για τον αριθμό που πούλησε τελικά και αν συνεχίζει να διαφημίζει την προσφορά παρά την εξάντληση των αποθεμάτων.

«Παγίδα» για τους καταναλωτές

Οπως κατήγγειλαν πολλοί καταναλωτές την Κυριακή, πρώτη ημέρα της προσφοράς, προσήλθαν στο σούπερ μάρκετ και ενημερώνονταν ότι είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα και ότι εναλλακτικά θα μπορούσαν να προμηθευτούν αρνί σε άλλη όμως τιμή. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρξουν λογομαχίες αλλά και φραστικές επιθέσεις προς το προσωπικό των υπαλλήλων της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ.

Η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή ζητά να ενημερωθεί μέχρι σήμερα ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που έχουν προμηθευθεί για να προωθηθούν στο καταναλωτικό κοινό, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που πωλήθηκαν στο καταναλωτικό κοινό την πρώτη ημέρα της προσφοράς, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά και τέλος εάν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων του εν λόγω προϊόντος στη συγκεκριμένη τιμή παραμένει η διαφήμιση της συγκεκριμένης προσφοράς.

Απάντηση της Lidl

Xθες αργά το βράδυ σε ανακοίνωσή της η Lidl Hellas τονίζει μεταξύ άλλων ότι « έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά και ότι ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά την αντίστοιχη περίοδο. Υποστηρίζει επίσης ότι ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες / προμήθειες και ότι η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου