ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς προβλήματα, αλλά με απουσίες

χωρίς-προβλήματα-αλλά-με-απουσίες-398526

Συνεχίστηκαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις

Χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, διεξήχθησαν χθες οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους 1.413 υποψήφιους της Μαγνησίας. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας Θεωρητικής και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Από το σύνολο των υποψηφίων, στα 19 εξεταστικά κέντρα του νομού, παρουσιάστηκαν και πήραν μέρος στις πανελλαδικές 1.360 υποψήφιοι, απουσίαζαν δηλαδή 53 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν στο πρόγραμμα Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014, που θα διεξαχθεί από 19 έως 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πολλοί υποψήφιοι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων λόγω ασθενειών.

Για καλά διαβασμένους η Ιστορία και η Φυσική

Οσον αφορά τα χθεσινά θέματα της Ιστορίας Θεωρητικής και της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ήταν για καλά διαβασμένους μαθητές.

Αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τα θέματα της Ιστορίας, καθώς ειδικά τα θέματα της δεύτερης ομάδας, δηλαδή αυτά που σχετίζονταν με τις πηγές, απαιτούσαν κριτική ικανότητα και συνθετική σκέψη. Το 2013, το 41,41% των μαθητών είχε γράψει κάτω από τη βάση, το 21,91% από 10 έως 15 και το 36,65% από 15 έως 20.

Αντίθετα τα θέματα της Φυσικής κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτούσαν πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Το 2013, το 38,42% των υποψηφίων είχε γράψει κάτω από τη βάση, το 33,61% από 10 έως 15 και το 28,94% από 15 έως 20.

Λόγω της βαρύτητας που έχουν στον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας, τα δύο αυτά μαθήματα αποτελούν βαρόμετρο για την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Τέλος η αυλαία των εξετάσεων πέφτει αύριο Πέμπτη 12 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, ενώ το Σάββατο 21 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου