ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς απρόοπτα η πρεμιέρα ~ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

χωρίς-απρόοπτα-η-πρεμιέρα-αναμενομεν-378565

Από τις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων απουσίασαν 43 υποψήφιοι της Μαγνησίας

Ρολόι κύλησε η πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων στη Μαγνησία για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων, που ξεκίνησαν τον αγώνα τους για την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μάλιστα η πρεμιέρα των πανελλαδικών που έγινε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, βρήκε τους υποψηφίους να χαμογελούν για το αναμενόμενο θέμα σχετικό με τον ανθρωπισμό στο οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σκέψη τους και αφορούσε το δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «Ο σύγχρονος άνθρωπος». Σχολιάζοντας η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο 7ο Λύκειο Λάρισας, το κείμενο του εξεταζόμενου μαθήματος, παρατήρησε πως «αν και είναι γραμμένο από τον γνωστό δοκιμιογράφο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο 24 χρόνια πριν, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, γιατί επικεντρώνεται στην έννοια του οικουμενικού ανθρωπισμού και τις προεκτάσεις της, που είναι ζητούμενη στάση ζωής και στις μέρες μας».

Οι μαθητές του νομού χαρακτήρισαν το θέμα βατό και αναμενόμενο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, εξασφάλισαν μια καλή βαθμολογία με την έναρξη του «Γολγοθά» των Πανελληνίων.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων του νομού, η διαδικασία κύλησε ομαλά, από τη λήψη μέχρι την αναπαραγωγή και διανομή των θεμάτων στους υποψηφίους. Η γραπτή εξέταση ξεκίνησε εγκαίρως, περίπου στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Η αυλαία όμως της διαδικασίας άνοιξε με απουσίες για το 3% των υποψηφίων. Από τις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων απουσίασαν 43 υποψήφιοι, που ενώ είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, δεν προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα. Συνολικά από τους 1.412 υποψηφίους, τετράδια παρέδωσαν οι 1.369.

Τη σκυτάλη, παραλαμβάνουν σήμερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Β’ των ΕΠΑΛ, που επίσης θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και ευελπιστούν σε μια καλή αρχή.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή 30 Μαΐου, οπότε και οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

Η αυλαία των εξετάσεων θα πέσει στις 12 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στις 19 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου