ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές ~ ΓΙΑ 1.412 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

συνεχίζονται-σήμερα-οι-πανελλαδικές-383967

Με αρχαία και μαθηματικά για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα, οι 1.412 υποψήφιοι της Μαγνησίας, που συνεχίζουν το «Γολγοθά» των Πανελληνίων Εξετάσεων για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουνίου με Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής κατεύθυνσης, Χημείας- Βιοχημείας Τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα δώσουν εξετάσεις στα μαθήματα Λατινικών Θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημείας Θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογίας Τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Την Τρίτη 10 Ιουνίου, οι πανελλήνιες συνεχίζονται με Ιστορία Θεωρητικής κατεύθυνσης και Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Τέλος, την Πέμπτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα δώσουν το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Στα ΕΠΑΛ το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 3 Ιουνίου – Μαθηματικά Ι,

Παρασκευή 13 Ιουνίου – Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Μηχανών, Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ, Στοιχεία Ανατομίας- Φυσιολογίας ΙΙ και Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ,

Σάββατο 14 Ιουνίου – Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ, Γραφιστικές Εφαρμογές, Εγκαταστάσεις Κλιματισμού, Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες, Ηλεκτρικές Μηχανές,

τη Δευτέρα 16 Ιουνίου – Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Δομημένος Προγραμματισμός, Αγωγή Προσχολικής Ηλικίας, Στοιχεία Παθολογίας, Οικοδομική,

την Τρίτη 17 Ιουνίου – Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Φυτική Παραγωγή, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων, Στοιχεία Αιματολογίας- Αιμοδοσίας,

την Τετάρτη 18 Ιουνίου – Συστήματα Ψηφιακών Ηλεκτρονικών, Τεχνολογία Εκτυπώσεων, Μηχανές Πλοίου Ι, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διαμόρφωση Τοπίου,

την Πέμπτη 19 Ιουνίου – Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Εγκαταστάσεις Ψύξης, Ηλεκτροτεχνία ΙΙ, Μεταφορά Φορτίων.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8:30 το πρωί. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί του όταν φτάσει στο εξεταστικό κέντρο το δελτίο εξεταζόμενου, την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα. Επίσης, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να έχει μέσα στην αίθουσα και από ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.

Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» για τα κινητά. Για να μη βρεθούν όμως οι υποψήφιοι μπλεγμένοι, αφού η χρήση τους απαγορεύεται, το καλύτερο θα ήταν να αφήσουν τα κινητά στο σπίτι και σε καμία περίπτωση μη διανοηθούν να το κρύψουν πάνω τους. Αν τους εντοπίσουν, το πρόβλημα με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι θα είναι σοβαρό. Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει μηδενισμός του γραπτού.

Τα ίδια ισχύουν για τα σκονάκια και για την αντιγραφή. Ο νόμος λέει ότι μαθητής που αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο, σημειώσεις ή από το γραπτό δοκίμιο άλλου συμμαθητή του, που δολιεύεται την εξέταση και γενικώς δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των επιτηρητών, απομακρύνεται από την αίθουσα και το γραπτό του μηδενίζεται.

Τέλος δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Μήνυμα της Ενωσης Γονέων

Στο μεταξύ, το δικό της μήνυμα προς τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, στέλνει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

«Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, εύχεται σε όλους τους μαθητές(και τις οικογένειες τους) καλή προσπάθεια στις εξετάσεις των Πανελληνίων, δύναμη και καλά αποτελέσματα, με θετική σκέψη και ελπίδα!

Αγαπημένα μας παιδιά,

Η ζωή είναι όλη μπροστά σας. Και είναι γεμάτη από μάχες. Αλλες θα τις κερδίσετε, άλλες όχι.

Αφήστε την να σας εκπλήξει. Και το πιο σημαντικό: να σκέφτεστε ότι κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή. Μόνο η προσπάθεια έχει σημασία και μην την εγκαταλείψετε ποτέ!

Το «λιμάνι αναχώρησης» δεν καθορίζει ούτε το «χρώμα των πανιών», ούτε και το «ταξίδι».

Και περισσότερο ούτε και τον «τόπο άφιξης» ή την ευτυχία που αρμόζει στον καθένα! Καλή αρχή και καλή ζωή!», αναφέρεται στο μήνυμα της Ενωσης Γονέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου