ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία για τις πανελλήνιες ~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

αυλαία-για-τις-πανελλήνιες-τελευταιο-399024

Από 19 έως 26 Ιουνίου οι επαναληπτικές πανελλαδικές και από 21 έως 30 Ιουνίου οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Το νήμα του τερματισμού κόβουν σήμερα 1.412 υποψήφιοι της Μαγνησίας που επιδιώκουν την είσοδό τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η αυλαία των πανελληνίων πέφτει με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι όλων των κατευθύνσεων.

Η ολοκλήρωση της γραπτής δοκιμασίας των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ Β’ Ομάδας, έχει κυλήσει ομαλά στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας, ενώ ενθαρρυντικές ως προς τις επιδόσεις των υποψηφίων είναι και οι εκτιμήσεις των βαθμολογητών.

Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α), οι οποίοι θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Μηχανών, Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ, Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ και Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ.

Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ θα συνεχιστεί το Σάββατο 14 Ιουνίου, με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ, Γραφιστικές Εφαρμογές, Εγκαταστάσεις Κλιματισμού, Ηλεκτρονικές επικοινωνίες, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες και Ηλεκτρικές Μηχανές.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Δεύτερη ευκαιρία οι υποψήφιοι των Λυκείων και της Μαγνησίας, θα έχουν στο πλαίσιο των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων. Υποψήφιοι που αποδεδειγμένα δεν μπόρεσαν να δώσουν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες εξετάσεις, θα μπορέσουν να δώσουν τα μαθήματα που έχασαν από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί.

Ο Γολγοθάς των Πανελληνίων παρατείνεται για τους υποψηφίους που πρέπει να δώσουν και ειδικά μαθήματα για να περάσουν στη σχολή που επιθυμούν.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν το διάστημα από 21 έως 30 Ιουνίου.

Μετά το δεύτερο μισό του Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, έως τις αρχές Ιουλίου, ενώ στα τέλη Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βάσεις των σχολών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου