ΤΟΠΙΚΑ

Την Τρίτη η ανακοίνωση των βαθμών των υποψηφίων στις Πανελλήνιες

την-τρίτη-η-ανακοίνωση-των-βαθμών-των-υ-440046

Τέλος στην αγωνία των 1.412 υποψηφίων της Μαγνησίας. Αύριο, Τρίτη, ανακοινώνονται οι βαθμολογικές επιδόσεις τους στα μαθήματα που έδωσαν στο πλαίσιο των πανελληνίων εξετάσεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που παρέλαβαν το σύνολο των διευθυντών λυκείων του νομού και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ξεκινά από σήμερα το πρωί, η αποστολή των δεμάτων με τα διορθωμένα γραπτά και τους βαθμούς των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων. Η αποστολή θα γίνει απευθείας από τα βαθμολογικά κέντρα προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Την Τρίτη το πρωί, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, θα παραδώσει στους διευθυντές των λυκείων του νομού, τα ανάλογα δέματα.

Οι διευθυντές των λυκείων, θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσουν στον απαραίτητο έλεγχο των στοιχείων και βαθμών των μαθητών τους.

Εως το μεσημέρι της Τρίτης, οι βαθμοί των πανελληνίων για το σύνολο των υποψηφίων του νομού, θα πρέπει να είναι αναρτημένοι έξω από κάθε σχολείο.

Η ανακοίνωση των βαθμών, θα δώσει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και του νομού.

Το επόμενο βήμα που θα καθορίσει το περιεχόμενο των σπουδών τους αλλά και τη δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση, θα το κάνουν με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Η πύλη για την ηλεκτρονική υποβολή έχει ήδη ανοίξει και ήδη οι υποψήφιοι την επισκέπτονται για να ενημερώνονται και να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο, ακόμη και να το συμπληρώνουν πρόχειρα, επιλέγοντας την προσωρινή αποθήκευση. Με την έκδοση των βαθμολογιών, κάθε υποψήφιος, θα ξέρει κατά προσέγγιση -με βάση τις βάσεις των σχολών το 2013- σε ποιες από τις σχολές που τον ενδιαφέρουν μπορεί να περάσει.

Με το password που έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση και να συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους.

Εως τις 14 Ιουλίου, το σύνολο των υποψηφίων θα πρέπει να έχει κλειδώσει τις τελικές επιλογές του.

Η ανακοίνωση των βάσεων που θα κρίνουν την είσοδο των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου