ΤΟΠΙΚΑ

Τσιλιαδόροι ήχου σε μαγαζιά παραφυλούν για αστυνομικούς!

τσιλιαδόροι-ήχου-σε-μαγαζιά-παραφυλο-450804

Με το φόβο της αστυνομίας που βεβαιώνει παραβάσεις για τον ήχο ζουν καταστηματάρχες θερινών μαγαζιών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σύμφωνα με μάρτυρες, σε καφέ-μπαρ παραλιακής περιοχής του Βόλου, εργαζόμενοι και θαμώνες στήνουν καρτέρι όταν εντοπίζουν από μακριά φάρο περιπολικού της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, βλέποντας από μακρινή απόσταση το μπλε φάρο της αστυνομίας το βράδυ, τότε εργαζόμενοι και θαμώνες ειδοποιούν τον υπεύθυνο του καταστήματος ώστε να χαμηλώσει τη μουσική. Τότε, με κινηματογραφική ταχύτητα ο υπεύθυνος χαμηλώνει τη μουσική και κλείνει τις πόρτες με αποτέλεσμα να ακούγονται μόνο οι συνομιλίες των πελατών στη θέση της δυνατής μουσικής. Μάλιστα, εργαζόμενος κάνει βόλτα προκειμένου να βεβαιώσει τον υπεύθυνο για την πορεία που ακολούθησε το περιπολικό.

Σε ανοικτό μπαρ σε άλλη παραλιακή περιοχή του Βόλου, εργαζόμενος χρησιμοποιεί λέιζερ για να ειδοποιήσει τον υπεύθυνο του καταστήματος και εκείνος με τη σειρά του τον djγια να κλείσει την ένταση της μουσικής. Η ένταση επανέρχεται δυνατά όταν και εκεί βεβαιώνεται η μακρινή απόσταση του περιπολικού.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, κ. Νίκος Γιαννέλος, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως έχουν βεβαιωθεί αρκετές παραβάσεις ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται έλεγχοι αυτεπάγγελτα αλλά και ύστερα από καταγγελίες περίοικων. Επίσης, δήλωσε πως αρκετοί υπεύθυνοι καταστημάτων έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο εξαιτίας της μη συμμόρφωσής τους στο νομικό πλαίσιο που διέπει το ωράριο και τη λειτουργία των καταστημάτων.

Υπάρχει νομικό πλαίσιο

Ο κ. Γιαννέλος ανέφερε πως το νομικό πλαίσιο ορίζει την ένταση της μουσικής αλλά και τις ποινές που ορίζονται σε περιπτώσεις που βεβαιωθούν παραβάσεις. «Σύμφωνα με το νόμο, στα κέντρα διασκέδασης, όπως τα μπαρ και τα club, τα ανώτερα επίπεδα των ντεσιμπέλ είναι τα 100 ενώ για τα υπόλοιπα καφέ-μπαρ το όριο φτάνει τα 80 ντεσιμπέλ», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με την ένταση του ήχου.

Επίσης, ανέφερε πως άδεια για μουσική έχουν μόνο τα κλειστά μαγαζιά και όχι τα ανοικτά. Τέλος, ως σημαντικό θέμα τόνισε το ωράριο λειτουργίας που οφείλουν να τηρούν τα μαγαζιά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως ορίζονται για τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο.

Ως προς τις παραβάσεις των μαγαζιών, ο κ. Γιαννέλος ανέφερε πως στις 3 βεβαιωμένες παραβάσεις, το μαγαζί σφραγίζεται για δέκα ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου