ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της «Οικολογικής Θεσσαλίας»

ανακοίνωση-της-οικολογικής-θεσσαλί-390054

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σε ανακοίνωσή της η «Οικολογική Θεσσαλία», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, αναφέρει:

«Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του O.Η.Ε. θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Και έχει γίνει, πια, κατανοητό ότι, διασαλεύοντας την ισορροπία των οικοσυστημάτων, διασαλεύουμε τελικά την ανθρώπινη φύση και ύπαρξη.

Τα αίτια της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι πολλά. Ενδεικτικά ας αναφέρουμε την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πηγών και πόρων, τις παρεμβάσεις στη χλωρίδα – με πρόσφατο κρούσμα την πρόταση για τα μεταλλαγμένα – τις παρεμβάσεις στην πανίδα, την εντατικοποίηση των καλλιεργειών και της παραγωγής και την καταστροφή των δασών.

Είναι εμφανές ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας, γι’ αυτό και η «Οικολογική Θεσσαλία» δεσμεύεται να αγωνίζεται με προτάσεις ρεαλιστικές τόσο για την προστασία του όσο και για ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή τη διασφάλιση της υγείας και την βιώσιμη ευημερία των Θεσσαλών.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, αποτελεί το κλειδί για μια καλύτερη ζωή και η «Οικολογική Θεσσαλία» είναι εδώ και θα αγωνιστεί, για να την προασπίσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου