ΤΟΠΙΚΑ

Δεν χρειάζεται σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου

δεν-χρειάζεται-σύγκληση-του-περιφερε-851206

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ανώτατο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού και δεν κρίνεται απαραίτητη η έκτακτη σύγκλησή του για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους θεμάτων».
Με τον τρόπο αυτό απαντά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας στο σχετικό κοινό αίτημα που διατυπώθηκε τόσο από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Μαγνησίας και Λάρισας και των Δήμων Βόλου και Λάρισας με αφορμή την αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις τους Βόλου και της Λάρισας.
Ειδικότερα η απάντηση του Περιφερειάρχη στη Νομαρχία και στο Δήμο Βόλου έχει ως εξής:
« Όπως γνωρίζετε, στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας υπάρχουν ήδη εγκατεστημένοι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης της Ποιότητας τής Ατμόσφαιρας και λειτουργούν σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Μαγνησίας και Λάρισας. Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη συνέχιση της σωστής λειτουργίας των σταθμών αυτών στο μέλλον.
Στα πλαίσια της διαχείρισης από μέρους σας των εν λόγω σταθμών έχετε άμεση πρόσβαση σε όλες τις μετρήσεις τους σε καθημερινή βάση. Ωστόσο η αξιολόγηση και επεξεργασία των πρωτογενών μετρήσεων των παραπάνω σταθμών, καθώς και η λήψη σχετικών μέτρων αποτελεί αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Βεβαίως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αναπτύξει πρωτοβουλίες σε θέματα περιβάλλοντος μέσα στα πλαίσια των δικών της αρμοδιοτήτων και δραστηριοτήτων.
Τέλος, όσον αφορά στο αίτημα που διατυπώνεται στην τελευταία παράγραφο, σας ενημερώνουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ανώτατο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού και δεν κρίνεται απαραίτητη n έκτακτη σύγκλησή του για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους θεμάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου