ΤΟΠΙΚΑ

Ανάλογη συνέχεια θέλει ο Ολυμπιακός

ανάλογη-συνέχεια-θέλει-ο-ολυμπιακός-851206

Τον τρόπο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή ψάχνει τις επόμενες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός, με τη συνέχεια στους “τελικούς” να δίνεται την Κυριακή απέναντι στην πανίσχυρη ομάδα των Σερρών.

Για την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Πανσερραϊκό ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός. Αναμφίβολα η δυσκολία σε αυτή την αναμέτρηση αγγίζει το μέγιστο, καθώς ο προσεχής αντίπαλος των ερυθρόλευκων διεκδικεί την άνοδο, φιγουράροντας παράλληλα και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη οι Βολιώτες, μετά την επικράτησή τους επί του συλλόγου της Καλλιθέας την περασμένη αγωνιστική, έχουν αποσπαστεί από τις επικίνδυνες θέσεις και κοιτάζουν την συνέχεια με… άλλο μάτι.
Η διαφορά από το τρίτο από το τέλος Χαϊδάρι βρίσκεται στους έξι βαθμούς, τίποτα όμως δεν σημαίνει πως στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πρέπει να επαναπαυθούν και να αδιαφορήσουν για τη συνέχεια. Άλλωστε για να γίνει κάτι τέτοιο ο σύλλογος θα πρέπει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του όσο γίνεται το δυνατόν πιο γρήγορα, δίχως να μπει στις εναπομείνασες αγωνιστικές σε περιπέτειες. Όπως τόνισε και ο Άκης Πέτρου στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, μετά τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής απομένουν ακόμη πέντε τελικοί. Πέντε τελικοί στους οποίους ο αρχηγός της βολιώτικης ομάδας μαζί με τους συμπαίκτες του θα πρέπει να παρουσιασθούν το ίδιο παθιασμένοι, όπως έπραξαν κόντρα στην Καλλιθέα στο πρώτο ημίχρονο, καθαρίζοντας την νίκη. Άλλωστε τα τρία τέρματα που σημείωσαν σε ένα ημίχρονο, αποτελούν ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του Βόλου.
Όσον αφορά στην ερχόμενη αναμέτρηση, τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς σε ακόμη ένα καθοριστικό παιχνίδι οι απουσίες βασικών παικτών πονοκεφαλιάζουν τον τεχνικό Σταύρο Διαμαντόπουλο. Ο λόγος γίνεται για τους Κώστα Μάγγο, Θοδωρή Πακάλτση και Πέτρο Κοντέων που συμπλήρωσαν κάρτες. Βέβαια σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας, που έχει μάθει να παίρνει βοήθειες από τον πάγκο και να ξεπερνά τις δυσκολίες. Βέβαια από την άλλη στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως ο Γεράσιμος Χαϊκάλης επιστρέφει από την ποινή της μίας αγωνιστικής που εξέτισε την Κυριακή. Έτσι όπως είναι λογικό ο Χαϊκάλης θα καλύψει εκ νέου τη θέση του δεξιού χαφ, βοηθώντας παράλληλα και στο σκοράρισμα. Βέβαια στο σκοράρισμα πρόβλημα δεν υπάρχει, καθώς στις τελευταίες αγωνιστικές έχει πάρει “μπρος” ο Βέρμπης, αποτελώντας το βαρύ πυροβολικό για την ομάδα του. Συγκεκριμένα ο πρώην επιθετικός του Απόλλωνα Αθηνών έχει βρει δίχτυα στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς απέναντι σε Καστοριά, Πιερικό, Πανθρακικό και Καλλιθέα και δεν είναι τυχαίο που κέρδισε θέση βασικού εκ νέου. Υπάρχει όμως πρόβλημα στην άμυνα καθώς από την στιγμή που τόσο ό Μάγγος, όσο και ο Πακάλτσης, απουσιάζουν, αναζητείται παρτενέρ του Πέτρου. Η λύση αναμένεται να βρεθεί στο πρόσωπο είτε του Δήμα είτε του Σκαρλάτου, με την τελευταία περίπτωση να είναι και η πιο πιθανή, μιας και ο Δήμας δείχνει να βρίσκει ρόλο στην μεσαία γραμμή και όποτε τον εμπιστεύθηκε ο προπονητής του στάθηκε επάξια. Στα θετικά από την αναμέτρηση της Κυριακής μπορεί να βρει κανείς και την επιστροφή του Αλέκου Γεωργιάδη στους αγωνιστικούς χώρους μετά από απουσία έξι αγωνιστικών και 40 ημερών. Βέβαια η απουσία του από τους έντονους ρυθμούς ήταν εμφανής και αντικαταστάθηκε στο 81΄από τον Καρποντίνη, παίρνοντας απαραίτητες ανάσες για τη συνέχεια. Ο ακραίος αμυντικός των ερυθρόλευκων είχε αποχωρήσει τραυματίας στις 30/03 στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Ηλυσιακό.

Ο Μαζαράκος στις Σέρρες
Ο Ηλίας Μαζαράκος θα είναι ο διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και στον Πανσερραϊκό. Ο 36χρονος διαιτητής από την Άρτα δεν έχει σφυρίξει ξανά αγώνα Β Εθνικής τη φετινή περίοδο, έχει όμως διαιτητεύσει ακόμη δύο φορές στο παρελθόν αγώνα των Βολιωτών στη δεύτερη κατηγορία. Συγκεκριμένα στις 21/09/03 Καλαμάτα και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, ενώ στις 18/02/06 ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Νίκης Βόλου με 2-1.
Να σημειωθεί πως χρέη βοηθών θα έχουν οι Γ. Πάνου και Ν. Φαντόπουλος από την Αιτωλοακαρνανία και τον Πειραιά. Τον ρόλο του τέταρτου διαιτητή θα αναλάβει ο κ. Γκόλιας από τη Θεσσαλία. Παρατηρητής θα είναι ο κ. Κακλαμάνος από την Αρκαδία και ως αναπληρωματικός ορίσθηκε ο κ. Μπάτρας από την Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου